Hlavní navigace

Nová verze Kerio Control znemožní uživatelům obcházet zabezpečení sítí

Zdroj: Redakce
Praha, 13. listopadu 2013
Komerční sdělení
13. 11. 2013

Sdílet

 – Kerio Technologies uvádí na trh novou verzi svého řešení pro unifikované zabezpečení sítí Kerio Control. Verze 8.2 přináší pokročilou bezpečnostní aplikaci poskytující firewallové zabezpečení, prevenci útoků, blokování obsahu a antivirovou ochranu pro sítě s protokoly IPv4 a IPv6.

„Za většinou případů narušení bezpečnosti dnes bohužel stojí sami uživatelé, kteří svým jednáním kladou vysoké nároky na podnikové správce sítě. Našim úkolem bylo vymyslet nástroj, který převezme roli bdělého strážce a bude vždy ve střehu,“ popisuje hlavní výhody produktu Dušan Vítek z Kerio Technologies a dodává: „Týká se to především méně monitorovaných sítí, kde k tomuto narušení dochází za zády nic netušících administrátorů.“ Kerio Control tak zamezí v přístupu například na stránky, které provádějí útoky jako je phishing nebo odcizení identity.

Nový filtr obsahu navíc umožňuje správcům sítě blokovat konkrétní aplikace nebo kategorie aplikací – povolit e-mail a VPN a zakázat instant messaging či blokovat Peer-to-peer sítě. Správci tak už nemusí používat časově náročnější a méně spolehlivé metody blokování portů. Nový payload analyzátor dynamicky reaguje na měnící se síťové a komunikační chování aplikací, což administrátorům umožňuje reagovat na hrozby a nevítanou komunikaci mnohem rychleji než kdykoli předtím.

„Kerio Control je nyní nejpokročilejším firewallovým a UTM řešením pro trh středně velkých firem,“ upřesňuje Vítek. Intuitivní vestavěné administrační rozhraní provede administrátory jednotlivými kroky konfigurace, správou a monitorováním systému. Pomáhá jim řešit jakékoli případné problémy související se správou dostupnosti a zabezpečením sítě. Díky své flexibilní podpoře situací z hlediska výpadku spojení a vyrovnání zatížení s více linkami, je produkt vhodný i pro komplexnější a náročnější řešení od škol přes mezinárodní ocelárny až po obrovské multimilionářské jachty.

Kerio Control je k dispozici jako softwarová a hardwarová aplikace. Hardwarové zařízení Kerio Control Box 1120 stojí 17 900 Kč a cena softwarové edice začíná na 5 300 Kč pro 5 uživatelů. Verzi 8.2 si můžete stáhnout i jako plně funkční 30denní zkušební verzi.


O Kerio Technologies

Společnost Kerio Technologies se zabývá vývojem softwarových produktů pro komunikaci, spolupráci a síťovou bezpečnost pro malé a středně velké sítě již od roku 1997. Společnost má centrálu v kalifornském San Jose a pobočky v New Yorku, České republice, Velké Británii, Rusku a Austrálii. Kerio Technologies je členem CalConnect, konsorcia pro kalendářové a plánovací aplikace, předním členem Mac Developer Program a Microsoft Gold Certified Partner. Společnost má více než 5.000 obchodních partnerů ve108 zemích světa. Technologickými partnery jsou Sophos, zvelo, VMware, Parallels a Notify Technology Corporation. Bližší informace naleznete na stránkách www.kerio.cz

Kerio, její produkty a logo Kerio jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky společnosti Kerio Technologies, Inc. ve Spojených státech, případně v jiných zemích.