Hlavní navigace

Posilovna přímo doma? Pořídte si ji se slevami na Black Friday

Zdroj: Redakce

Černý pátek je kouzelným obdobím, kdy si na své přijdou nejen milovníci krásného oblečení, módních kabelek a tašek, obuvi nebo nejnovější elektroniky. Na Černý pátek se velké slevy a výprodeje totiž konají i v obchodech s nábytkem, jakým je Kika, kde to bude akce s názvem Kika Black Friday 2019, nebo ve sportovních prodejnách jako třeba v Decathlon Black Friday slevách.

Komerční sdělení
1. 10. 2019

Sdílet

Pevné tělo, tvarované svaly nebo jen lepší pocit z vlastní fyzičky?

Pokud doma chcete začít sami se sebou něco dělat a posilovat jinak než váhou vlastního těla, budete k tomu potřebovat alespoň základní výbavu v podobě posilovacích strojů (v domácím vydání) nebo strojů ke zlepšování fyzické kondice. Pojďme se podívat, co si v Decathlonu, nejen v rámci Decathlon Black Friday, můžete pro domácí cvičení pořídit.

Chce to sice jistou investici, na druhou stranu je ale nutné si uvědomit, že permanentka do posilovny také něco stojí. Doprava tam a zpátky nebo hlídání dětí též nejsou zadarmo. Domácí posilovnu si jednou pořídíte, a další náklady s ní už nemáte. Tedy za předpokladu, že se k pořízenému vybavení chováte s respektem, což se v domácích podmínkách v podstatě očekává. Každý se k vlastním věcem chová mnohem šetrněji, než k těm z cizí a komerční posilovny.

Co vybrat, abyste mohli spíše posilovat?

Mezi posilovacími stroji je vhodné se zaměřit například na různá autotrakční lehátka, která umožní zapojit různé skupiny svalů. Vynikající jsou i v posledních letech velmi oblíbené veslovací trenažéry, které neslouží jen pro trénink veslování, ale právě také k posílení horní i dolní poloviny těla.

Posilovací lavice se dá dobře kombinovat s použitím činek, posilovacích pásů a závaží. Pro náročnější zákazníky jsou k mání různé posilovací věže, které, byť se to zdá až nepravděpodobné, můžete pořídit za ceny, za které byste nekoupili ani základní smartphone.

Co vybrat, když se chcete dostat do kondice a zlepšit fyzičku a výdrž?

Získat fyzickou kondici, to neznamená jen posilovat. Spousta lidí navíc dává před posilováním přednost právě rychlejšímu pohybu určenému pro účinnější spalování tuků, pro trénink výdrže a pro upevnění kondice kardiovaskulárního systému.

S takovým tréninkem nejlépe pomohou různé rotopedy, eliptické trenažéry (orbitreky), nebo i běžecké pásy. Možná si říkáte, proč byste měli pořizovat běžecký pás, když můžete zdarma běhat venku. Je to samozřejmě o tom, zda preferujete pohyb venku nebo v interiéru.

Navíc ne každý si může dovolit běhat poblíž svého bydliště, například v centru města. Došlap na beton, dlažbu, asfalt, to je to nejhorší, co můžete svým kloubům připravit. Měkká plocha běžeckého pásu je k pohybovému aparátu mnohem šetrnější.

A ani počasí nepřeje každý den, což v obýváku na běžeckém pásu ničemu nevadí. Když k tomu přidáme fakt, že ne všichni se na svůj pravidelný běh těší, je možnost sledování televize, filmu nebo třeba koncertu tou nejlepší motivací, jak se udržet v aktivním tréninku o něco déle než předchozí den či týden.

Rotoped vedle rustikální sedačky?

Pořídit si do obýváku rotoped a postavit jej vedle rustikální sedačky? To bude vypadat jako pěst na oko, dokud nesladíte tento rozdíl pomocí doplňků. Díky nim totiž můžete rozdělit obývák na dvě části – na část odpočinkovou a na část sportovní.

Ještě je tu možnost, že vyměníte sedačku rustikální za sedačku sportovní, respektive v severském či jiném strožejším stylu, který se ke sportovnímu vybavení hodí mnohem více než křeslo s ušima. I v tomto ohledu využijete Černý pátek na maximum, tentokráte v obchodě Kika. Nahlédněte do jeho online letáků Kika Black Friday 2019. Výprodejovými akcemi budete jistě překvapení!