Hlavní navigace

Práce na home office s sebou přináší řadu rizik

 Autor: Internet Info
Konference Cyber Security předá firmám cenné rady, jak pečovat o kyberbezpečnost.  Na 11. ročníku se zaměříme na klíčové trendy a faktory ovlivňující kyberochranu organizací při práci na dálku.
Komerční sdělení
11. 10. 2021

Sdílet

Účastníky neochudíme ani o praktické ukázky. O své zkušenosti se podělí profíci na slovo vzatí, připojte se 19. října k nám. Program, včetně seznamu našich letošních spíkrů je k dispozici na webu.

Se svými zkušenostmi vystoupí profíci z prestižních společností jako jsou Avast Software, Bitdefender, ESET, F5 Networks, Huawei Technologies Czech, McAfee, MyQ, Novicom, System4u, DELL Technologies a další.

Na jaká konkrétní témata se můžete těšit:

Firemní bezpečnost za časů vzdálené práce – Vítězslav Šantrůček, AVAST Software

Pandemie změnila styl práce nás všech a nakladla velmi specifické požadavky na zaměstnance i zaměstnavatele. V přednášce si shrneme, jaké změny pracovního prostředí nastaly v sektoru malých a středních firem, ukážeme si možné dopady hybridního režimu na firemní zabezpečení a budeme se zabývat i způsoby řešení potřeb zabezpečení malých a středních firem s využitím jak interních, tak externích zdrojů.

Antivir nestačí: vrstvená ochrana a její zavedení pro malé a střední organizace – Jiří Zlámal, AVAST Software

Útoky cílené na malé a střední organizace se stále vyvíjí, jejich počet nadále stoupá. Výraznou roli hraje neustále stoupající hodnota dat, které společnosti potřebují ke svému provozu, ze kterých se stává atraktivní terč pro kyberzločince. Velké společnosti jsou většinou obeznámené s riziky které dnešní online prostředí přináší, a za pomoci významných investic se snaží chránit. Jak ale efektivně ochránit malou či střední organizaci, která má často omezené zdroje, jak finanční, tak personální?

Budování dostupné kybernetické bezpečnosti – Jindra Šavel, Novicom, s.r.o.

Představíme si cestu vedoucí k funkční a nákladově dostupné kybernetické bezpečnosti, která se opírá o sdílený bezpečnostní dohled postavený na principu aktivního SOCu. Dozvíte se, jak Novicom nástroje pro DDI/NAC (ADDNET), Logmanagement/SIEM (ELISA) a visibilitu assetů (BVS) podporují koncept Aktivního SOCu a jaké jsou praktické zkušenosti s jejich nasazováním ve veřejném sektoru i v privátní sféře.

Migrace do Office 365 otevírá další bezpečnostní otázky, které nesmí být podceňovány – Roman Prikryl, System4u

Nástroje Office 365 jsou hlavní důvod, proč zákazníci se službami Microsoft 365 začínají. S těmito nástroji koncoví uživatelé pracují a tím se otevírá velice důležitá oblast bezpečnosti pro všechny uživatelské přístupy, firemní zařízení a firemní data. Na řadu přichází oblast Enterprise Mobility & Security, která řeší přístup ke službám Microsoft 365 a zabezpečení dat, která jsou v Microsoft 365 uložena.

30 odladěných vrstev ochrany v akci aneb „ušetřete lidské zdroje a poznejte opravdový pocit bezpečí“ – René Pospíšil, Bitdefender

Výzvou dnešní ochrany IT je, jak zvládnout nároky na speciální lidské zdroje a provozovat stále složitější bezpečnostní řešení bez navýšení lidských zdrojů. V živé ukázce uvidíte, jak Bitdefender Gravity Zone Ultra chrání pomocí plně automatizované detekce EDR a EPP jedním agentem v jedné přehledné lokalizované konzoli správy. Dozvíte se dále jak se můžete pojistit proti ransomware útokům z nechráněných strojů a automaticky obnovit zašifrovaná data. Ušetříte vaše lidské zdroje a snížíte vaše provozní náklady.

„Oni neví, že my víme“, problematika detekce a blokace cílených útoků bez využití malwaru – Václav Zubr, ESET

O vyřazení firmy z provozu po zašifrování útočníky můžeme z médií slyšet téměř každý týden. Co už se většinou nepíše je, že zašifrování bývá až finální fáze celé operace. Útočníci jsou v síti oběti často i týdny a nepozorovaně kradou interní data. Jak je možné, že anti-malware produkty nic nedetekují? A jak takové útoky odhalit a účinně blokovat? To vše včetně reálné simulace takového kybernetického útoku a jeho detekce si ukážeme na přednášce.

Jak útočníci pronikají skrze vícefaktorové ověřování (2FA/MFA) – Martin Haller, PATRON-IT

Při připojování k firemní síti přepisujeme kódy z SMS, schvalujeme push notifikace či zadáváme PIN k čipové kartě. Míra zabezpečení vzrostla, přesto se stále setkáváme s velkým množstvím kybernetických incidentů. Kyberzločinci se samozřejmě adaptovali a my si ukážeme jak.

Na konferenci Cyber Security se můžete zaregistrovat zde. Na webu najdete všechny důležité informace – kompletní program, medailonky spíkrů i důležité organizační záležitosti. Cena vstupenky činí 2 900 Kč bez DPH. Těšíme se na vás 19. října v pražském hotelu Don Giovanni.

Generálním partnerem konference je společnost AVAST Software. Stříbrnými partnery jsou Bitdefender, ESET, F5 Networks, Huawei Technologies Czech, McAfee, MyQ, Novicom a System4u. Partnerem akce je DELL Technologies. Produktovým partnerem je EasyEvent. Organizátory jsou CFOworld, CIO Business World, Computerworld, ChannelWorld, Root.cz a SecurityWorld.