Hlavní navigace

Prezentiáda! - soutěž v prezentační dovednosti startuje již po třetí

Zdroj: Redakce
Na vypracování nápadité
Komerční sdělení
1. 3. 2012

Sdílet

prezentace na téma „Můj nový předmět“ mají tříčlenné týmy mladých studentů čas do uzávěrky – 30. března. Ve finále si soutěžící vyzkouší prezentaci na technologicky pokročilých interaktivních projektorech od partnerů BenQ a Boxed.

Ucelené vystupování a schopnost přesně formulovat svá stanoviska, to jsou hlavní přínosy soutěže Prezentiáda. V dnešní informačně orientované společnosti jsou tyto schopnosti stále nutnější. „Když přijdete poprvé na pracovní pohovor a nemáte zkušenosti, jste nervózní a nevíte jak komunikovat. Prezentiáda je jedinečná v tom, že odbourává nervozitu, rozvíjí a zdokonaluje komunikační dovednosti studentů, které využijí v různých aspektech svého života," uvedla vedoucí soutěže Bára Štefánová.

Skvělá atmosféra, spousta nových přátel a možnost zlepšit své schopnosti

Princip soutěže spočívá ve společném úsilí tří studentů a jejich učitele. Aby se ti nejlepší dostali až do finále, musí projít nominačním kolem a poté obhájit prezentaci před odbornou porotou v krajském kole. A to je jen začátek! Hlavní nápor a užitek ze soutěže, zažijí studenti při přípravě na celorepublikového finále, které probíhá v Praze v sídle spolupořadatele soutěže - Vysoké školy ekonomie a managementu VŠEM.

Každá škola smí do soutěže nominovat až tři týmy a porota následně hodnotí pět klíčových vlastností každé úspěšné prezentace: 1) vizuální kvalita prezentace, 2) verbální a nonverbální projev, 3) nápaditost zpracování tématu, 4) pohotovost reakcí na doplňující dotazy a  5) týmovou spolupráci. „Úroveň soutěžících na Prezentiádě mi vyrazila dech. Prezentiádníci jsou mnohdy lepší než jejich kolegové ze skutečné byznys praxe,“ komentoval soutěž Jan Martínek ze společnosti Microsoft, jeden z finálových porotců.

Studenti také soutěží o jedinečné ceny jako je např. rok školného na VŠEM zdarma, výlet do superkanceláře Microsoftu, školení v prezentačních dovednostech od odborníků, kameru, tiskárny, projektor, monitory či knihy.

Studenti, prezentujte své nápady a probojujte se až do finále!

Studentům stačí najít (1) učitele, který je přihlásí, (2) sestavit tříčlenný tým a (3) vymyslet prezentaci na téma „Můj nový předmět“ a poslat ji do nominačního kole pomocí webového formuláře na www.prezentiada.cz.

A proč se do organizování celorepublikové soutěže vůbec pouštět? „Naší motivací je ve studentech podpořit zdravé sebevědomí, odvahu a jejich vzájemnou spolupráci. Sami vidíme, po absolvování vysokých škol a začlenění se na trhu práce, jak jsou tyto schopnosti v dnešní době důležité,“ shrnuje Zdeněk Záhora, vedoucí PR.

Organizátorem soutěže je občanské sdružení Student Cyber Games, jehož mottem je „hra školou“. Sdružení organizuje netradiční soutěže  pro středoškoláky, které je zábavnou formou učí novým dovednostem a pomáhají rozvíjet jejich osobnost. Druhým příkladem je jedna z největších soutěží pro středoškoláky v Česku „pIšQworky“.