Hlavní navigace

QNAP NAS - nejlepší úložné řešení pro uživatele počítačů Mac

Zdroj: Redakce

QNAP NAS je založený na elegantním a intuitivním operačním systému QTS 4.2 jako snadno použitelný, přizpůsobitelný osobní server s rozsáhlou škálou řešení, k nimž patří například i velmi schopný správce souborů, správce záloh, multimediální centrum a mnoho dalšího. To vše máte k dispozici, aniž byste potřebovali složité znalosti informačních technologií. QNAP NAS umí kouzelně zjednodušit život.

Komerční sdělení
23. 11. 2015

Sdílet

Proč potřebujete QNAP NAS?

Přímo připojované úložiště (DAS) je jakékoli úložné zařízení (třeba externí disk), které připojujete ke svému počítači kabelem USB, FireWire, neboThunderbolt. Obyčejně bývá cenově dostupnější, ale má několik omezení. DAS Vám neumožňuje pohodlný dálkový přístup k Vašim souborům, obnova dat je s ním pomalá a složitá a představuje velmi neefektivní přístup k sdílení a k synchronizaci.

Síťové úložiště (Network Attached Storage, NAS) je centrální úložný systém s větším počtem pevných disků, který je nepřetržitě připojený k síti. QNAP NAS je přizpůsobitelný osobní server s rozsáhlou škálou řešení, kam patří mimo jiné velmi užitečný správce souborů, správce zálohování, správce stahování, přístupová práva, multimediální centrum, webový server, video dozorovací systém, virtualizační centrum, kontejnerové centrum a mnoho dalšího!


Duální síť

Při navrhování a výrobě operačního systému QTS jeho autoři pamatovali na Vaši práci, aby Vám pomohli docílit vyšší produktivity při práci odkudkoli a kdykoli. Systém QTS je prostě navržen tak, aby splnil všechny vaše požadavky na ukládání souborů, správu, zálohování, virtualizaci, multimédia a dozor. Implementace výkonných podnikových aplikací a aplikací pro domácí zábavu nemůže být snazší, než s QNAP App Center.

S QNAP NAS mohou uživatelé využívat multimédia na zcela nové úrovni. Funguje jako domácí server, který Vám umožňuje centralizovat, zálohovat a obnovovat. Avšak kromě zálohování vám umožňuje také vysílat veškerý obsah přes zařízení s podporou Airplay, iTunes, Plex, DLNA a další.

Zálohujte svůj Mac s Time Machine na NAS

QNAP NAS poskytuje uživatelům Mac OS bezpracné řešení zálohování dat na pracovní plochu. Už žádné ponechávání externích disků na zálohy Time Machine. Se svým QNAP NAS prostě jen nastavíte kapacitu na Turbo NAS, která bude vyhrazena pro zálohy dat Mac.

QNAP uživatelům nabízí rychlá a snadná řešení, jak zálohovat ze svého QNAP NAS na zařízení nacházející se na vzdáleném místě. Zálohujte svá data v reálném čase pomocí služby RTRR od QNAP, nebo využijte protokolu rsync, který je v oboru standardem. Snadnější už to nebude.

Zálohování na Cloud

Jestliže Vám nestačí zálohování na NAS, pak QNAP NAS má také integrovanou schopnost zálohování na některou z široké řady veřejných služeb prostředí Cloud, jako například Microsoft Azure, Amazon Glacier, Amazon S3, ElephantDrive, Symform, Google Cloud Storage, OpenStack Swift a WebDAV.

Zálohování jedním dotykem na externí médium

QNAP NAS poskytuje pohodlný způsob, jak zálohovat z externích zařízení, jako například digitálních fotoaparátů nebo disků USB na port rozhraní USB na předním panelu. Prostě stiskněte tlačítko „Kopírovat“ a ihned můžete kopírovat data ze zařízení na NAS.


Nejoblíbenější funkce uživatelů Macu

S konfigurací QNAP RAID jsou obavy ze ztrát dat způsobených náhodnými selháními pevných disků minimalizovány za každou cenu. Se zálohováním QNAP v reálném čase budou vaše projekty nebo soubory okamžitě zálohovány na NAS. Nepřijdete ani o jeden bit svých datových záloh, ani neztratíte přístup k nim z místa mimo pracoviště.

1. Váš soukromý Dropbox

S QNAP Qsync mohou být Vaše soubory synchronizovány napříč různými platformami, a soubory na svém NAS můžete snadno spravovat a upravovat dálkově právě tak, jak to děláte na počítači, kde se nacházejí.

2. Přístup odkudkoli

Mobilní aplikace QNAP Vám umožňují spravovat, sdílet a zobrazovat Vaše soubory a využívat jich na Vašich mobilních zařízeních, včetně například zařízení iPhone a iPad. Zjistěte si více o našich mobilních aplikacích.

3. Rozšiřování online

QNAP Vám dává flexibilitu, abyste mohli nejdříve rozvinout úložné řešení QNAP za minimální rozpočtové prostředky, a postupně jej pak rozšiřovat dle potřeby.

4. QNAP NAS jako velký server iTunes

Ukládejte a využívejte svou hudbu na svém QNAP NAS, z kterého se tak stane Váš server iTunes. Uvolněte si prostor na svém počítači Mac na důležité soubory a projekty.

5. Používejte Plex jako svou multimediální knihovnu

Podívejte se na svá dokonale uspořádaná multimédia s programem Plex. Užívejte si svých filmů a TV pořadů na svých zařízeních Apple.

6. Streaming do Vaší Apple TV

Přehrávejte přes Airplay všechna svá média, která máte uložena na QNAP NAS. Nemějte péči o vyčerpání baterie a kapacity na svém iPhone, iPad, nebo Mac!

QNAP TVS-871T - výkonný TurboNAS s rozhraním Thunderbolt

TVS-871T od QNAP je první trojité řešení typu Thunderbolt DAS/NAS/iSCSI SAN na světě. Díky neuvěřitelné schopnosti Thunderbolt 2 zdvojnásobit rychlostní potenciál na 20 Gb/s je umožněn současným přenos i zobrazení videí 4K, a to při výrazné nákladové úspornosti.

Navíc jde o vynikající volbu pro uživatele počítačů MAC vybavené systémem Thunderbolt pro pracovní toky 4K, ukládání a vysokorychlostní sdílení souborů. TVS-871T nabízí spolehlivost a zabezpečení, podává nejvyšší přenosové rychlosti při ukládání s perzistentní datovou propustností a poskytuje podnikům kompletní úložné řešení připravené k vybudování spolehlivého soukromého prostředí cloud.

  • Dvojí sítě Thunderbolt 2 a 10GbE pro přehrávání videí 4K a pro editaci za chodu
  • Konsolidované úložné řešení s přímo připojeným úložištěm (DAS), síťovým připojeným úložištěm (NAS) a iSCSI-SAN
  • Škálovatelné na 448TB s rozšiřujícími úložnými kryty Thunderbolt 2 TX-800P / TX-500P
  • 4 dostupné kombinace s počítači Mac a JBOD pro flexibilní připojení, sdílení a rozšiřování
  • Stupňovaná architektura úložiště a SSD caching pro optimální využití úložiště
  • Podpora technologie QvPC Technology, spouštění virtuálních počítačů, virtualizace úložišť a kompletní šifrování NAS

Akcelerace paměti SSD cache

TVS-871T podporuje použití až čtyř pamětí SSD na caching, což přináší značné zlepšení výkonu IOPS úložných svazků a tím i zvýšení efektivity provozu. Je dokonalý k vylepšení celkového pracovního toku u aplikací náročných na frekvenci vstupních a výstupních operací (IOPS), jako je například virtualizace, a kombinací SSD a HDD umožňuje co nejlépe optimalizovat náklady i výkon.

Online překódování a zobrazení videí 4K

TVS-871T Vám umožní hladce přehrávat videa 4K na HDTV s Kodi prostřednictvím HDMI, aniž byste přitom spotřebovávali značné množství systémových prostředků. TVS-871T, nabízející Intel HD Graphics, podává prvotřídní překódování videí v reálném čase 4K (H.264) a 1080p pro konverzi do univerzálních formátů, které lze hladce přehrávat na PC, na mobilních zařízeních a na Smart TV.

O společnosti QNAP

Společnost QNAP Systems, Inc., jak už samotný název „Quality Network Appliance Provider" (poskytovatel kvalitních síťových přístrojů) napovídá, se zaměřuje na dodávání ucelených nabídek se síťovými úložišti (NAS) a sítovými rekordéry videa nejvyšší kvality s jednoduchostí použití, robustním provozem, velkou úložní kapacitou a vysokou spolehlivostí.

Společnost QNAP spojuje technologie a design, aby přinesla kvalitní výrobky, které efektivně pomáhají podnikům se sdílením souborů, virtualizací aplikací, správou úložiště a hlídáním v podnikovém prostředí a zároveň obohatila uživatele nabídkou zábavního multimediálního centra. Se sídlem v Taipei, společnost QNAP poskytuje řešení pro globální trh nepřetržitou inovací a vášní.