Hlavní navigace

Robotické vysavače - jaké technologie dnes nabízí?

Zdroj: Redakce
Robotické vysavače už se staly prověřenými pomocníky, kteří každodenní úklid udělali zcela bezpracným. Proto je řada domácností robotickými vysavači vybavena a jejich spouštění programuje například na dobu, kdy jsou obyvatelé v práci nebo ve škole. Uvažujte také o pořízení automatického přístroje? A víte, jaké technologie dnes nabízí?
Komerční sdělení
7. 11. 2022

Sdílet

Co musí dobrý robotický vysavač umět

I v dnešní době samozřejmě existují velké rozdíly mezi jednotlivými modely. A zde většinou platí, že za kvalitu je třeba si trochu připlatit. Pokud chcete mít opravdu samostatného pomocníka, o kterého se téměř nemusíte starat, je lépe vybírat typy, u kterých se neustále inovuje vývoj a technologie. Robotické vysavače rozhodně musí mít:

  • Dálkové ovládání přes ovladač a současně ideálně přes mobilní aplikaci, abyste jej mohli obsluhovat i když zrovna nejste doma,
  • senzor proti nárazům a pádu ze schodů,
  • automatické dobíjení,
  • schopnost pracovat na různých typech

Úklidové technologie

Na úklid celého domu se vyplatí objednat odborníky, ale na každodenní udržení pořádku je prostě ideální robotický vysavač. Když už si chcete pořídit takového pomocníka, jistě čekáte, že svou práci odvede dobře. A že bude vybaven natolik, aby vysál nebo uklidil opravdu důkladně. S tím se samozřejmě pojí vysávací schopnosti. Ty ale nejsou jenom o vysokých hodnotách sacího výkonu. Mimo to už moderní přístroje nabízí také důmyslný kartáčový systém. Nebo u kombinovaných modelů také schopnost současně podlahu vytírat. A samozřejmě přitom rozlišovat jednotlivé typy ošetřovaných povrchů.

robotickevysavace2

Dokonalý navigační systém

Pokud chcete dosáhnout maximální efektivity vašeho vysavače, pak dbejte na to, aby byl vybaven kvalitní navigací. Opravdu propracované senzory s laserovou či kamerovou navigací, s možností orientace pomocí GPS nebo nové technologie vSLAM, umožní vysavači sledovat svou vlastní pozici. To znamená, že si přístroj může volit i vlastní trasu práce bez toho, že by narážel do nejrůznějších překážek, jako je nábytek nebo stěny, a současně precizně uklízel ve všech místnostech a nejzazších koutech.

Přesné a rychlejší

S opravdu dobrou navigací se pak pojí řada dalších výhod. Je to podobné jako třeba u rychlé půjčky – řešení, které vám poskytne peníze na jakékoli vaše nečekané výdaje do několika minut, s možností vrátit je za výhodných podmínek. Stejně tak navigace v konečném důsledku směřuje i k úspoře energie při vysávání. Robotický vysavač je systematičtější a svou práci vykoná rychleji a lépe.

robotickevysavace3

Baterie a dobíjení

S výběrem kapacity baterií to je velmi jednoduché. Spousta odborníků vám poradí, že lepší jsou samozřejmě co největší hodnoty kapacity. Ale v tomto případě spíš záleží na tom, jakou plochu budou muset vysavače zvládat. Pokud máte dům nebo byt s více než třemi pokoji a příslušenstvím, bude mít robot rozhodně více práce než u menších jedno a dvoupokojových bytů. V těch velmi dobře poslouží i baterie s menší kapacitou. Podstatnější je spíše doba a způsob nabíjení. Moderní technologie nabízí dobíjení vysavačů v automatickém režimu. To znamená, že při vybití si robot sám přijede k nabíječce a zde si nechá energii doplnit.

Bezúdržbový provoz

Nejnovější modely jsou tak samostatné, že o nich vlastně skoro ani nevíte. Pokud hledáte opravdu top vybavení, pak je dobré se poohlédnout po těch zařízeních, která se umí kromě automatického dobití také vyprázdnit. Dobíjecí stanice totiž mohou být doplněny i o funkci automatického vyprázdnění nádobky na prach a nečistoty.

Vy tak vyčistíte jednou za čas tuto stanici, nebo podle potřeby a hlášky robotického vysavače vyměníte prachové a antialergenní filtry. Tím v podstatě veškerá vaše starost a údržba robotického vysavače končí.