Hlavní navigace

Rychlá půjčka vždy vyjde vstříc bez zbytečných otázek

Zdroj: Sergey Fedoskin / Shutterstock.com
Minimální porce administrativy a široké možnosti, i o tom jsou nepochybně dnešní krátkodobé úvěry.
Komerční sdělení
10. 8. 2020

Sdílet

V moderní době se vzdálenosti zkracují, internet nabídne skutečně široké možnosti využití, a to nejen tehdy, když jde o krátkodobé půjčky. Složenky, nenadálé výdaje nebo také náhrada za porouchaný elektrospotřebič, vše bez otázek, dlouhé smluvní dokumentace nebo nutnosti osobní schůzky s makléřem na kamenné pobočce. Jednání, které by zabralo celé odpoledne, přeci není v zájmu ani jedné ze zúčastněných stran. Zvláště pokud je finanční trh poměrně pestrý a konkurence nikdy nespí.

Transparentní poskytovatel před vámi nic neskrývá

Jak vlastně poznat společnost, co je na trhu s úvěry maximálně férová? Je to poměrně jednoduché, musí mít za sebou určitou historii a samozřejmostí pak musí být i kladné reference těch, kteří této nabídky už v minulosti využili. Rychlá půjčka se v moderní době musí obejít i bez poplatků předem nebo dlouhých smluv, které se poměrně složitě čtou. V opačném případě by neobstála ve společnosti dalších nabídek. Pokud si vyberete poskytovatele, který nic neskrývá a poskytne všechny klíčové informace, jde o sázku na jistotu. Co všechno byste měli vědět?

  • Jaký je závazný termín splatnosti. Bude to za sedm dnů nebo déle? Počká splatnost i měsíc?
  • O jakou částku přeplatíte jistinu – aneb také úroky a další poplatky plus vypůjčená částka.
  • Jak je možné postupovat v případě, že nesplatíte půjčku do určeného data. Je možný odklad?

Půjčit si dnes můžete naprosto na cokoliv

Nikdo se neptá, na co bude krátkodobá půjčka určená – to je velká výhoda, která šetří čas i soukromí všech, kteří si někdy o podobný úvěr požádali. Je zcela jasné, že pokud jde řádově o tisícikoruny, účel využití může být poměrně různorodý a nikdo nechce ztrácet čas tím, aby jej vysvětloval či dokonce písemně dokládal. Půjčka 20000 znamená svobodu, neboť je bezúčelová a nevyžaduje tedy žádná podobná potvrzení. Cílem je jednoduchý proces, který splní všechny zákonné náležitosti. Půjčit si lze na jakýkoliv nenadálý výdaj, stejně jako na dlouho plánovanou rekonstrukci koupelny. Fantazii se určitě meze nekladou…

Co všechno musí obsahovat žádost o půjčku?

Splnit základní podmínky, to je jediné, co musí udělat žadatel o podobný krátkodobý úvěr. Které to jsou? Samozřejmě nejde o osobní pohovor na pobočce, nutnost prokazovat bonitu podobně, jako například při žádosti o hypoteční úvěr. Podmínky jsou obecně nastaveny tak, aby je splnilo co nejvíce potenciálních žadatelů.

  • Doklad o příjmu. Výpis z bankovního účtu za poslední tři měsíce, z nějž jasně vyplyne, že nebude mít žadatel problémy se splátkovým kalendářem. Postačí jej zaslat ve formátu PDF.
  • Trvalý pobyt na území ČR. Znamená to, že půjčku mohou získat i cizinci, ale podmínkou je, aby v republice dlouhodobě žili a pracovali. Státní občanství není pro schválení vůbec nutné.
  • Věk je velmi důležitý. Osmnáct let a více, mladším žadatelům ze zákona půjčit opravdu nelze. Legislativa mluví velmi jasně, půjčka pro šestnáctileté nebo sedmnáctileté je naprosté

Dluhová past je velmi nepříjemný společník

Dovolte na závěr i jednu malou radu – nepůjčujte si víc, než na kolik stačí váš rodinný rozpočet. Pokud se totiž dostanete do dlouhodobých problémů se splácením půjček, jednoduché řešení bohužel vůbec neexistuje. Spíše naopak, insolvence, exekuce a další pojmy se pak v souvislosti s vámi mohou skloňovat stále častěji. Zodpovědnost je důležitá, hlavně pokud jde o peníze, to je jistě každému jasné. Pečlivě si spočítat půjčku, vědět, že nebude představovat problémy a teprve poté si ji sjednat, to je v dnešní době jediný možný racionální postup.