Hlavní navigace

Tohle banka nenabídne -⁠ nebankovní půjčky ihned a pro každého

Zdroj: Pixabay
Není žádným tajemstvím, že nebankovní poskytovatelé jsou ve schvalování úvěrů velmi shovívaví. Půjčují téměř každému a bez zbytečného čekání. Jaké jsou jejich nejzajímavější produkty, které byste v bance nesehnali? A na co si u nich dát pozor?
Komerční sdělení
9. 5. 2022

Sdílet

Pro dlužníky, bez dokládání příjmu, o víkendu, během 15 minut, online. Výjimkou není ani SMS půjčka ihned úplně každému, která se vyřizuje jen za pomoci mobilu. Nebankovní společnosti fungují na základě benevolentních podmínek a zdánlivě lákavých parametrů, jaké si banky nemohou dovolit. Má to samozřejmě svůj důvod. Jaký?

Banky si vybírají spolehlivé klienty, kterým na oplátku poskytují přijatelné úroky bez dalších poplatků. Naopak mnohé nebankovní společnosti cílí na rizikové žadatele, kteří vyhledávají mírné podmínky pro schválení, ale už příliš neberou ohled na výši úroků. Mají pak problém peníze včas vrátit, a tak jejich splátka postupně narůstá.

Půjčka pro dlužníky

Dlužníci a lidé v exekuci pro úvěry chodí výhradně do nebankovních společností. Poskytovatelé půjček mají totiž ze zákona povinnost před každým schválením zkontrolovat registr dlužníků zdarma a ověřit si v registru dlužníků, že se v něm žadatel nenachází.

Řada nebankovních institucí se na rozdíl od bank nebojí toto pravidlo obcházet a poskytovat půjčky, což má ovšem za následek zhoršení finanční situace klienta a navýšení jeho dluhů. Půjčka pro zadlužené proto bývá proto označována za jeden z nejrizikovějších typů úvěru. Nabízí ji mimo jiné Via SMS, CreditPortal a Express Cash.

půjčka od soukromé osoby na op

Půjčka bez doložení příjmu

O něco bezpečnější je půjčka bez doložení příjmu, v portofoliu ji totiž mají i ověřené instituce jako Home Credit, Zaplo a Kamali. Díky ní mohou peníze získat jak lidé s velmi malým příjmem, tedy důchodci, ženy na mateřské a studenti, tak lidé zcela nezaměstnaní.

Banky pro ověření bonity klienta před schválení úvěru vyžadují potvrzení od zaměstnavatele, výplatní pásku nebo výpis z účtu, po podnikatelích s IČO pak daňové přiznání za minulý rok. Trochu jiná situace je u nebankovních půjček, protože nebankovní půjčky na IČO se často obejdou bez dokládání daňového přiznání.

Půjčka od soukromé osoby na OP

Posledním řešením těch nejrizikovějších žadatelů je soukromá půjčka, někdy inzerovaná jako půjčka od soukromé osoby na OP. Většinou se za půjčkou na OP skrývá směnka, jejímž podpisem se dlužník zavazuje ke splacení částky k předem stanovenému datu.

Směnka je druh cenného papíru, se nímž se dá obchodovat nebo ho lze převést na jiného majitele. Právě v tom tkví její největší nebezpečí. Klient si totiž nikdy nemůže být jistý, komu se nakonec ocitne v rukou. Kromě toho se jedná o oblíbený produkt lichvářů.