Hlavní navigace

Ukradený počítač je zpět v CZC.cz díky technologii Intel Anti-Theft

Zdroj: Redakce
Internetový prodejce počítačů a elektroniky CZC.cz spustil v květnu akci Půjč si Asus, ve které nabízí třídenní zapůjčení ultrabooku výměnou za údaje v občanském průkazu. Této „příležitosti“ hned využil zloděj a nejdražší model si odnesl definitivně. Pracovníci CZC.cz však díky technologii Intel
Komerční sdělení
26. 6. 2013

Sdílet

Anti-Theft počítač na dálku zablokovali na úrovni procesoru a zloděj byl dopaden při pokusu o odblokování.

Pracovníkům CZC.cz se zabezpečovací systém osvědčil v praxi.  „Koncem května nám zloděj ukradl nejdražší z počítačů, které nabízíme k vyzkoušení. Dali jsme mu kvůli povodním dva dny, aby nás kontaktoval, ale nic se nestalo. Následně jsme tedy počítač zablokovali na dálku technologií Intel Anti-Theft a nahlásili krádež na Policii České republiky,“ uvedl marketingový ředitel CZC.cz Marek Šalanda.

Nikdo cizí data nezíská

Zloděj si nevěděl s odblokováním rady, a proto požádal o pomoc odbornou firmu. „Počítač ale může odblokovat jen sám majitel. Zloděj byl tedy hned dopaden a předám policistům,“ doplnil Šalanda. Ukázalo se, že pachatel má za sebou již několik úvěrových podvodů.

Technologie Intel AntiTheft umí zabezpečit počítač takovým způsobem, že ani smazání dat nepomůže. „Výhoda této technologie je v podpoře již na hardwarové úrovni. Ultrabooky a další vybrané notebooky s procesory Intel Core  lze kromě zablokování na dálku i také lokalizovat a jejich majitel může sledovat pohyb ukradeného počítače,“ vysvětli Vlastimil Maar ze společnosti Intel. Technologie Intel Anti-Theft funguje i v případě reinstalace operačního systému, změny pořadí bootování, instalace nového pevného disku či odpojení notebooku od sítě.

Zdroj: TZ CZC.cz