Hlavní navigace

WD vyrábí první disky třídy enterprise pro scale-outová datacentra

Zdroj: Redakce
Cenově efektivní, vysoce kapacitní disky s nízkou spotřebou, ověřené v reálném prostředí WD Real-World Hadoop, ideální také pro nasazení v NAS středně velkých firem a firem typu  SMB.
Komerční sdělení
28. 5. 2013

Sdílet

Společnost WD - součást Western Digital (NASDAQ: WDC) - s vedoucím postavením na trhu úložišť pro datová centra, dnes oznámila dostupnost své nové inovativní řady pevných disků WD Se. Tyto disky jsou určeny pro využití v datových centrech s možností rozšiřování na principu scale-out.  Postaveny jsou na platformě disků podnikové třídy pro spolehlivý,  24x7x365, tedy nepřetržitý provoz v datových centrech. Disky WD Se jsou šity na míru pro zajištění správné kombinace výkonu, spolehlivosti a odolnosti v prostředí velkokapacitních úložišť typu large-scale, středně velkých síťových úložišť NAS a zálohovacích či archivovacích aplikacích.

WD Se je skutečný disk podnikové třídy se správným mixem cenové dostupnosti a kapacity. Reaguje na masivní růst semi-strukturovaných dat, což vede k akceleraci požadavků na datová centra všech rozměrů a typů. Disky WD Se jsou dodávány v kapacitách až do 4 TB a umožňují tak zákazníkům vyrovnat se s nároky, které přináší růst objemu dat ve vícediskových úložištích, aniž by museli snižovat nároky na požadované disky podnikové třídy.

 

„Dnešní cloudová datacentra vyžadují cenově efektivní způsob, jak vytvořit rozsáhlá systémová úložiště při zachování nepřetržité, 24x7 spolehlivosti a při současném minimalizování nákladů na provoz,“ říká Richard E. Rutledge, senior vicepresident WD pro segment diskových jednotek datových center a dodává: „WD zpracovává velké množství dat a informací. Jak výrobních tak technologických. A to nám umožňuje, stejně jako jiným firmám, používat metody, které efektivně analyzují naše data. Pevné disky WD Se jsou používány v našem vlastním datovém centru, které poskytuje zkušenosti z reálného nasazení v prostředí  Apache Hadoop.“

Disky WD Se také oslovují rychle rostoucí trh NAS úložišť pro firmy velikosti SMB a mid-range. Robustnost těchto podnikových disků a vyšší možnosti nasazení umožňují jejich využití u stolních úložišť SMB NAS se 6 a vice šachtami a také u NAS řešení až pro 24 disků. Disky WD Se přidávají integrátorům další možnosti řešení k diskům WD Red, které jsou určeny zejména pro menší systémy NAS.

Další typy pevných disků WD pro datová centra - WD Xe a WD Re – uzavírají trh high endových disků pro NAS. Nabízejí vyšší životnost a výkon pro large-scale NAS systémy.

Společně disky WD Se, WD Xe, WD Re a WD Red poskytují úplné portfolio odolných disků, které jsou vhodné pro použití u NAS všech velikostí a rozměrů.

Disky WD Se prošly nejméně 5 000 000 hodinami funkčních a tepelných testů a dalšími 20 000 000 hodinami doplňkových testů v reálných podmínkách serverů a úložišť. Pevné disky WD Se mimo jiné přinášejí:

  • Duální procesor pro dvojnásobný výkon s jeho maximalizací
  • Zdokonalenou technologii RAFF™ (Enhanced Rotary Acceleration Feed Forward), která zahrnuje sofistikovanou elektroniku zajišťující monitorování a opravu jak lineárních tak rotačních vibrací v reálném čase
  • Technologii Dual Actuator, která vylepšuje přesnost při umisťování hlavy nad datovou stopou
  • Technologii StableTrac™, kdy je hřídel motorku zajištěna na obou koncích, aby se snížily vibrace vyvolané systémem a aby se stabilizovaly propojovací desky a mohlo tak docházet k přesnému sledování během čtení a zápisu.
  • Multi-axiální nárazové sensory, které automaticky detekují i ty nejmenší nárazy a zajišťují kompenzaci pro ochranu dat
  • Časově omezené RAID-specifické zotavení po chybě (TLER), které zabraňuje výpadkům disku způsobeným rozšířenými procesy obnovování chyb pevných disků, které jsou běžné u disků stolních počítačů
  • Dynamická technologie „fly height“, zajišťuje individuální nastavení výšky pohybu jednotlivé čtecí - zapisovací hlavy v reálném čase pro optimální spolehlivost

Cena a dostupnost

Pevné disky budou na českém trhu dostupné prostřednictvím distributorů počátkem července v kapacitách 2 TB až 4 TB (modely: WD2000F9YZ, WD3000F9YZ a WD4000F9YZ). Doporučená koncová cena je $169 resp. $ 243 a  $319 USD. Na disky WD Se je poskytována omezená pětiletá záruka. Více informací na http://www.wd.com/en/products/products.aspx?id=1050.

Zdroj: TZ WD