Hlavní navigace

Ze světa chytrých aplikací

Zdroj: Redakce

Také společnost Konica Minolta přichází s novou aplikací PageScope Mobile určenou pro operační systémy Android a iOS, kterou navíc nabízí zcela zdarma. Ta umožňuje řídit a zadávat tiskové úlohy a prostřednictvím mobilních zařízení dále zefektivňuje a rozšiřuje spektrum služeb spojených s tiskovým řešením.

Komerční sdělení
10. 6. 2013

Sdílet

Spojení přes Wi-Fi

Aplikace funguje na principu propojení s multifunkčními zařízeními Konica Minolta přes síť Wi-Fi. Ta jsou navíc automaticky vyhledávána a přímo nabídnuta k využití. Uživatelé tak mohou své dokumenty jednoduše tisknout nebo je naopak naskenovat přímo do mobilních zařízení, i když nejsou zrovna na svém pracovišti. Prostřednictvím složky „Moje dokumenty“ lze PageScope Mobile využít také pro ukládání, správu či zobrazení dokumentů a fotografií s možností okamžitého tisku a skenování.

Mezi podporované formáty samozřejmě patří nejpoužívanější Office dokumenty DOCX, XLSX a PPTX. Přímo z mobilu nebo tabletu lze rovněž tisknout fotografie a obrázky formátu JPEG, GIF, BMP, PNG a TIFF, a dokumenty PDF včetně kompaktních a šifrovaných PDF souborů. Aplikace si poradí i s komprimovanými soubory typu ZIP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podpora cloudu

Moderní aplikace podporuje i dnes stále populárnější cloudové služby, jako je iCloud, Dropbox, Evernote, Google Drive a Office365. Uživatel má přístup k dokumentům, které jsou v cloudu uloženy a stejně tak do něj může dokumenty i přímo naskenovat. Samozřejmostí je i prohlížení webových stránek a jejich přímý tisk.

Jednoduchost a bezpečí 

Navzdory velkému množství funkcí je aplikace velice jednoduchá a uživatelé nemusejí disponovat žádnými rozsáhlými IT dovednostmi. Přesto však nabízí i vysokou míru zabezpečení a lze ji nastavit tak, že je před odesláním tiskové úlohy nutné zadat uživatelské jméno a heslo. To zabraňuje případnému zneužití citlivých dat a přístupu neoprávněným osobám. Také účtování tisku je velice prosté, protože jednotlivé tiskové úlohy lze snadno přiřadit ke konkrétnímu uživateli.

Pohotový pomocník

PageScope Mobile je tedy vhodný především pro zaměstnance větších firem, kteří se pohybují po celé budově společnosti a své mobilní zařízení často využívají namísto stolního počítače. V dosahu firemní Wi-Fi sítě mají neustále plnohodnotný přístup k multifunkčním zařízením a mohou pohotově řídit své tiskové úlohy i z aktuálního místa.