Hlavní navigace

SkyDrive se přejmenovává na OneDrive. Staronové úložiště otevře brzy

27. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stalo se to, na co jsme čekali dlouho. SkyDrive se přejmenovává a oficiálním názvem bude OneDrive. Microsoft loni prohrál soudní spor, přičemž ochranná známka Sky připadla společnosti BSkyB. Smí ji použít také v oboru informačních technologií na služby, jež slouží k ukládání dat. Redmondští s přejmenováváním dlouho otáleli. My jsme se mezitím obávali, jaký název zvolí. Padaly varianty jako Microsoft Drive nebo Windows Drive. Ačkoli se nám SkyDrive líbil, na OneDrive si zvykneme rychle.

 

Bohužel pro Redmondské to znamená, že musí zahodit léta marketingu. Služba zatím přejmenována nebyla, ale na adrese OneDrive.com si již můžete zaregistrovat svou e‑mailovou adresu, takže vám přijde oznámení, až bude novinka dostupná. Konkrétní termíny neznáme, ale prý to bude brzo. Pokud aktuálně používáte SkyDrive či SkyDrive Pro, automaticky budete převedeni pod OneDrive, resp. OneDrive for Business. OneDrive má navíc symbolizovat jedno místo, kam ukládáme svá data.

Jak jste si asi všimli, tak logo si služba zachová. Mraky z módy nevyšly. A jak jste s představeným názvem spokojeni vy?

Zdroj: OneDrive Blog via Microsoft CZ