Hlavní navigace

Revoluce na Twitteru je zde. Místo 140 znaků jich můžete napsat 280

8. 11. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Po šesti týdnech testování se Twitter

rozhodl zdvojnásobit limit pro psaní příspěvků (skoro) všem uživatelům. Změna proběhla včera v noci, tweety o 280 znacích již můžete psát i vy. Limit 140 znaků ale zůstal u japonštiny, korejštiny a čínštiny, protože díky jejich abecedám se do takových tweetů vejde až dvakrát tolik informací než do angličtiny.

MMF24

Dříve dosáhlo plných 140 znaků hned 9 % všech anglicky psaných tweetů. S posunutím laťky jich na plných 280 dosáhlo jen 1 %. Twitter navíc zjistil, že podstatu sítě to nijak nezmění, delších příspěvků nebude o moc víc. Zvýšení limitu pomůže jen v některých případech. Během testu se ukázalo, že nad 140 znaků mělo jen 5 % tweetů a jen 2 % byla nad 190 znaky.

Twitter slibuje, že bude i nadále naslouchat zpětné odezvě uživatelů a síť stále vylepšovat. Třeba se tak po 11+ letech konečně někdy dočkáme i možnosti upravit příspěvek po nasdílení. Všechny ostatní sítě tuto funkci mají. Jen na Twitteru se všechno tesá do kamene. Tweet s překlepem, chybným odkazem apod. zpětně neupravíte. Můžete jej akorát smazat a napsat nový.

280 znaků na Twitteru už musí stačit každému 280 znaků na Twitteru už musí stačit každému