Hlavní navigace

Windows 10 bude vypadat jinak. Dostane novou tapetu a světlý motiv

15. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Microsoft

Microsoft včera do insiderského Fast ringu poslal nové sestavení Windows 10. Sestavení 18282 („19H1“) přináší oproti poslední verzi 18277 dost novinek. Podrobně o nich po vyzkoušení napíše Petr příští týden. V rychlosti se ale podíváme na tu největší nebo spíš nejviditelnější změnu.

Redmondští upraví vzhled systému. Nemusíte se bát žádných veletočů, vše zůstane na svém místě. Přibude však nový světlý režim. Ten už v systému funguje, ale mění jen to, jestli jak budou vypadat aplikace. Nabídka Start, hlavní panel nebo centrum akcí zůstávají tmavé. V novém režimu budou světlé i tyto prvky, viz screenshot níže.

Ve Windows 10 19H1 bude světlý Start i hlavní panel Ve Windows 10 19H1 bude světlý Start i hlavní panel

Stávajícím uživatelům se nic měnit nebude, kompletně světlý režim je volitelný. Microsoft totiž rozdělil nastavení režimů pro aplikace a systém. Každý si tak může zvolit všechno tmavé, všechno světlé nebo hybridní režim. K tomu zůstává možnost zvolit si akcentovanou barvu nebo průsvitnost.

Nový přepínač motivů Windows 19H1 Nový přepínač motivů

Firma přiznává, že novinka zatím nebude stoprocentně vyladěná. Problémy mohou způsobit například ikonky na hlavním panelu. OneDrive má zatím jen bílou variantu a na světlém podkladu bude špatně vidět. Totéž ale jistě bude platit pro ikonky aplikací třetích stran (namátkou třeba Dropbox).

MMF24

Recenze: Windows 10 October 2018 Update: zlepšováky pro každý den

Se světlým režimem se pojí i nová bledší tapeta, kterou můžete vidět na prvním screenshotu. Pokud ji chcete už teď, stáhnout ji můžete z WallpaperHubu.