Hlavní navigace

3DMark 11 zanedlouho nahradí Vantage

20. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na plaza.fi se objevila fotografie slajdu prezentace Futuremarku, tedy společnosti stojící za sérií benchmarků 3DMark, PCMark ale i hrou Shattered Horizon. Díky fotce víme, že nový 3DMark se bude jmenovat 3DMark 11 a jeho preview bude ke spatření už na Computex, veletrhu konaném v Taipei začátkem června.

Jak jsme koneckonců všichni očekávali, nový 3DMark se zaměří na Direct3D 11 a výrobce slibuje vytěžování grafických karet na maximum. Stejně jako byla v 3DMark Vantage v prvním herním testu prodána reklama na Sapphire, tak i v 3DMark 11 Futuremark vyinkasoval peníze od MSI. Logo MSI je zřetelně vidět na ponorce v jednom z testů. Podmořský test je také zmíněn na slajdu, takže dost možná bude na Computexu 3DMark 11 k vidění právě na stánku MSI.

Plná verze 3DMarku 11 má být k dispozici ve třetím kvartále roku 2010,
ale doufejme že slovo bundle neznamená, že by Futuremark zvolil jen
nějaký podivný způsob distribuce formou přibalování k novému hardware. Nutno také říct, že při existenci bezplatných DirectX 11 benchmarků jako Unigine Heaven 2.0 (teselace), Stone Giant (teselace, difuzní hloubka ostrosti) či S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (teselace, contact hardened shadows skrze compute shader) nebude mít případný obchodní model 3DMarku na růžích ustláno.

Autor článku