Hlavní navigace

8 nových vychytávek, které umí našeptávač Seznamu

Sdílet

 Autor: Redakce

Česká jednička testuje několik nových funkcí našeptávače, které mají pomoci, pokud nevíte co nebo jak hledat. Osm vylepšení si zatím můžete vyzkoušet na stránce searchtest.seznam.cz, do ostrého provozu se dostanou později.

8 vylepšení našeptávače Seznamu

  1. Korekce chyb – u některých výrazů už nemusíte znát přesný zápis, ale stačí napsat fonetickou podobu a našeptávač nabídne opravený termín. Zkuste zadat misis (napoví Mississippi). Seznam dále uvádí třeba raiffaissen/reifaisen/raifaizen, alianz, tv barandov, vhirpul. Překlepy ale stále neopraví, např. kalrštejn.
  2. Tučné zvýraznění dotazů – slova, jež jste nezadali sami, ale doplnil je našeptávač, jsou zvýrazněna.
  3. Levostranné našeptávání – k dotazům může našeptávač přidávat výrazy i z levé strany, což je někdy přirozenější. Třeba lípa najde jak výraz lípa srdčitá, tak město Česká Lípa.
  4. Oprava odkazů – někteří zadávají adresy webů nesprávně, zapomínají na tečky, přidávají mezery apod. Našeptávač tyto chyby opraví. Seznam uvádí např. idnes.cz, i dnes cz a i dnes cz. U jiných webů to ale tak dobře nefunguje.
  5. Zohlednění diakritiky – jestliže píšete bez háčků a čárek, našeptávač poradí výrazy s i bez diakritiky (např. kri a výrazy kristýna kočí, krimi, křížovky, křivoklát). Ale pokud píšete s diakritikou, výrazy bez háčků a čárek nebudou napovězeny.
  6. Bez telefonních číšel – kvůli ochraně soukromí už v našeptávači chybí telefonní čísla.
  7. Seskupování dotazů podle prvních slov – dotazy v našeptávači se stejným prvním slovem jsou seřazeny pod sebou. Napiště třeba pol, Seznam vám nabídne několik poliklinik, policie apod.
  8. Našeptávání + - & – Zkrátka už to napoví i Google+.

Seznam.cz
Korekce chyb

Zdroj: Seznam