Hlavní navigace

8 tipů na kancelářské blbůstky z Aliexpressu, které vás budou stát do 5 dolarů

1. 12. 2017

Sdílet

 Autor: Redakce
Aliexpress je plný cetek, které nepotřebujete. Díky nízké ceně a bezplatnému poštovnému ale nelze odolat. V článku najdete 8 tipů na kancelářské doplňky.

Tyto tipy na rozdíl od našich ostatních vánočních průvodců ani neberte jako inspiraci pro dárky. Pokud byste ale chtěli, ještě produkty rychle objednali a měli trochu štěstí, mohly by do Vánoc dorazit. Z Číny teď proudí více přepravních lodí než obvykle a dodací lhůta bývá okolo dvou až tří týdnů. Většina věcí, které jsem si osobně koupil na Single's Day (11. listopadu), už mi dorazila. K nákupu na Aliexpressu budete potřebovat platební kartu (PayPal bohužel podporován není) a hodit se budou i základy angličtiny, protože integrovaný překladač není moc dobrý. U nákupů si hlídejte free shipping a nenechte se překvapit složitějším košíkem. AliExpress je totiž nákupní galerií spojující různé obchody. Proto vám objednané položky od různých prodejců nepřijdou najednou. PS: Ceny se na Aliexpressu mění zhruba tak každou minutu, takže od těch uvedených v článku se mohou trochu lišit. Skoro vždy ale najdete jiného prodejce, který bude mít totéž a levněji.

Ambilight pro chudé

Zadní osvícení televizorů od Philipsu si můžete na TV nebo monitor přidat sami. Stačí koupit LED pásek napájený z USB. Nebude sice dynamicky svítit podle obrazu, ale barvy si můžete alespoň sami navolit dálkovým ovladačem. Metrový pásek za pět babek vám bude stačit na polepení tří stran 20palcového monitoru. Za delší si pár dolarů připlaťte.

Cena: 4,99 USD

LED pásek jako „levný Ambilight“ LED pásek jako „levný Ambilight“

Jeden kabel vládne všem

Má 120 cm na délku a připojíte k němu libovolný smartphone. Kabel od Floveme má na jedné straně klasický konektor USB-A pro počítače a síťové nabíječky, na druhé se pak rozvětví na Lightning, USB-C a microUSB. Výrobce slibuje zvýšenou odolnost, takže by se neměl kvůli ohybům tolik lámat.

Cena: 3,99 USD

Lightning, microUSB i USB-C na jednom kabelu Lightning, microUSB i USB-C na jednom kabelu

Čisticí gel na klávesnici

Hromádka připomínající želatinu se výborně hodí pro čištění klávesnic nebo dálkových ovladačů. Gel drží pohromadě, takže jej stačí na povrch přitisknout a on posbírá prach nebo chlupy i z míst, kam byste jinak těžko dostávali. Použít lze několikrát. Však poznáte, kdy ještě čistí. Jen pozor, ať vám nespadne na koberec, ten jej dokáže pořádně zašpinit.

Cena: 1,58 USD

Čisticí gel na klávesnici Čisticí gel na klávesnici

Kabelvedentadytudy

Různých držáků kabelů najdete na Aliexpressu tucty. Mají různé barvy i tvary, jejich účel je stejný. Nějak elegantně udržet kabel od sluchátek, nabíječky apod. na stole. Tenhle silikonový udrží sedm kabelů (musí mít průměr do 5 mm), má 15 cm na délku a na spodní straně je samolepka pro přichycení je stolu. O dolar méně stojí varianta pro pět kabelů.

Cena: 2,99 USD

Držák kabelů Držák kabelů

Všechny spotřebiče světa

Při nákupu elektroniky ze západu se vám může stát, že si buď omylem neřeknete o evropskou zástrčku, nebo ji výrobci ani vůbec nedodávají. Pak se vám bude hodit redukce. Tuhle strčíte do naší eurozásuvky, z druhé strany pak půjde zapojit spotřebiče z USA i Británie. Nebo Austrálie.

Cena:  0,78 USD

Zásuvková redukce Zásuvková redukce

Konec šmírování

Pokud máte strach, že vás přes webkameru na notebooku někdo sleduje, může se hodit posuvná krytka, kterou zatáhnete, když nechcete být viděni. Šéf Facebooku Mark Zuckerberg si webku přelepil páskou, ale co když bude potřebovat videohovor? Krytka to vyřeší bez opětovného přelepování. Jen zvuk mikrofonu vám neztlumí.

Cena: 1,59 USD

Krytka notebookové webkamery Krytka notebookové webkamery

Nejlevnější Bitcoin

S Bitcoinem se aktuálně obchoduje za 10 000 dolarů, vy jej můžete mít za dolar. Sice s ním nikde nezaplatíte, ale vyražená mince vypadá lépe než jedničky a nuly uložené v počítači. Na Aliexpressu najdete „zlaté“, „stříbrné“ i „bronzové“, mají různé motivy. Tuhle vepředu zdobí znak BTC a vzadu tištěný spoj. V průměru má 38 mm, takže je ještě větší než naše padesátikoruna.

Cena: 1,11 USD

KL24

Bitcoin za dolar Bitcoin za dolar

Modrý zub do počítače

Notebook už bez Bluetooth neseženete. V desktopových počítačích je toto rozhraní ale spíš výjimkou. Může se ale hodit pro bezdrátové připojení mobilu, sluchátek, klávesnice nebo myši. Dongle značky Ugreen podporuje Bluetooth 4.0 o rychlosti až 3 Mb/s. Pětkovou modrozubku zatím pro USB nikdo nenabízí. Ostatně ani Windows 10 na ni není připravený.

Cena: 4,68 USD

Bluetooth do USB Bluetooth do USB