Hlavní navigace

910 wattů a certifikace 80Plus Silver

28. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výrobce zdrojů PC Power & Cooling, kterou před několika lety odkoupilo OCZ, vydává další napájecí jednotku mířenou do vyššího segmentu. Silencer 910 se chlubí jmenným výkonem 910 wattů, zvládne ale i špičky až do 1000 wattů. Mezi jeho přednosti patří také certifikace 80Plus Silver. Zdroje, kterým organizace 80plus.org tento štítek udělí, pracují při typické zátěži s účinností 88 % a ani při nižších hladinách zátěže by hodnota neměla klesnout pod 83 procent.

PC Power & Cooling se při návrhu zdrojů drží dvou pravidel. Jako jeden z mála používá 80milimetrové větráky namísto rozšířenějších 120milimetrových. To proto, aby zbylo více místa na vlastní součástky zdroje – také proto se takto výkonná jednotka vejde do standardních ATX rozměrů. Tou druhou zásadou je používání jedné silné +12 V větve namísto několika slabších. Silencer 910 má tedy jedinou dvanáctivoltovou větev, která snese odběr 74 ampér. To by mělo bez problémů stačit i na nejvýkonnější dvoučipové grafické karty v Quad SLI nebo Quad CrossFire.

CS24

Výrobce poskytuje na zdroj pětiletou záruku a oficiální cena je 230 dolarů, server Fudzilla ale odhalil, že v obchodech jej lze sehnat už za 179 dolarů.

Zdroj: PC Power & Cooling, Fudzilla

Autor článku