Hlavní navigace

990FXA-UD5 – mainstream základ pro Bulldozer od Gigabyte

27. 5. 2011

Sdílet

 Autor: Redakce

Vydání procesorů AMD Bulldozer se již blíží, byť se v poslední době celkem dost spekuluje o odložení jejich vydání, a základních desek se severním můstkem AMD 990FX se objevuje čím dál více. Společnost Gigabyte, jakožto jeden z největších výrobců základních desek, rozhodně nemůže zůstat pozadu a představuje model 990FXA-UD5, který by se měl cenou a výbavou řadit mezi vyšší střední třídu, ostatně jako tomu je i v současnosti.

Gigabyte 990FXA-UD5

Pro grafické karty je k dispozici celých pět PCIe x16 slotů (ale ne každý s šestnácti linkami). Díky nim jsou podporovány zapojení CrossFireX či 3-Way SLI. O napájení procesoru se stará 8+2fázová napájecí kaskáda s Driver MOSFETy. Podporovány budou samozřejmě staré procesory AMD Phenom II a hlavně nové AMD FX.

Gigabyte 990FXA-UD5

Pro případ nouze bude k dispozici i DualBIOS. Deska bez problému pojme paměti s frekvencí 2000 MHz. Pro připojení zařízení, jakými jsou pevné disky, mechaniky, apod., je k dispozici osm SATA 6 Gb/s a dva eSATA 6 Gb/s konektory. USB 3.0 také nesmí chybět, kdy maximální počet portů může být čtyři. O přesné dostupnosti a ceně zatím moc nevíme, ale rozhodně by se většina základních desek s AMD 990FX měla dostat na trh v průběhu příštího měsíce.

Gigabyte 990FXA-UD5

Zdroj: techPowerUp!