Hlavní navigace

Adobe Flash Player 10.1 Beta je venku

17. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včerejší článek kolegy Lukáše Václavíka dnes doplním další potěšující novinkou: kalifornská společnost Adobe konečně uvedla mezi uživatele alespoň betaverzi veleočekávaného produktu Adobe Flash Player 10.1, který má přinést hardwarovou akceleraci kodeku H.264 pomocí grafické karty.

Právě akcelerace náročných flashových videí je pro pomalejší stroje zásadní věc: minibooky výkonu do vínku příliš nedostaly, kupříkladu platforma Ion však bude mít i na náročný flash dostatek síly. V tuto chvíli je Flash Player 10.1 Beta dostupný pro operační systémy Windows, Mac a Linux. HW akcelerace si ovšem zatím užijete výhradně s verzí pro operační systémy Windows, ve finále se podpory dočkají samozřejmě i zbývající operační systémy.

Z včerejšího článku jsem si vypůjčil video „Toshiba Camileo S10 HD 1080p Test - Pennie the Jack Russell“, u kterého jsem zaznamenal vytížení CPU okolo 50% (Core 2 Duo E8200 @ 3,66 GHz) na předchozí verzi FP. Dnes jsem stejným způsobem video přehrál s novým Flash Playerem a akcelerace doopravdy funguje: procesor se nezatížil na více než 10%, většinu času se vytížení pohybovalo mezi pěti až sedmi procenty.

CS24

Adobe Flash Player 10.1 Beta můžete stahovat z tohoto odkazu, mějte však na vědomí, že se jedná pouze o betaverzi. Mně například po přehrání testovacího videa a pokusu o přechod do e-mailové schránky okamžitě spadnul prohlížeč, počítejte tedy s možnou mírnou nestabilitou.

Zdroj: Engadget

Autor článku