Hlavní navigace

Filmy pro náročnější diváky. Aerovod spouští předplatné za 150 Kč za měsíc

11. 10. 2019

Sdílet

Tuzemský internet tento týden ožil zejména díky počeštění Netflixu, ale zapadnout by neměla ani důležitá zpráva týkající se jeho malého lokálního konkurenta. Služba Aerovod tento týden spustila nový web a filmy již nabízí i v rámci předplatného za 150 Kč měsíčně.

Doposud museli diváci jednotlivé filmy kupovat (od 110 Kč), případně si půjčovat (od 60 Kč). V katalogu je bezmála 300 snímků, některé ovšem součástí předplatného nejsou.

Aerovod se na rozdíl od Netflixu a spol. zaměřuje na menší a nezávislé filmy, nikoliv blockbustery. Za službou stojí distributor Aerofilms a v nabídce jsou zejména filmy promítané v artových kinech Bio Oko, Světozor a Aero (vše Praha), Scala (Brno) a Bio Central (Hradec Králové).

TIP: Spuštěna oficiální databáze evropských filmů. Poradí, kde je získat online

Rozšíření našich aktivit do online prostředí pro nás byl přirozený vývoj. Snažíme se divákům touto formou legálně zpřístupnit filmy, které možná nestihnou v kinech, rádi by je ale viděli. Zároveň je to naše odpověď na stahování nelegálních kopií filmů na internetu,“ říká ředitel Aerofilms Ivo Andrle.

V katalogu najdete filmy Woodyho Allena, Pedra Almodovara nebo Akiho Kaurismäkiho. Nedávno přibyl loňský oscarový vítěz Zelená kniha a nabídku doplňuje i tuzemská tvorba. Zhlédnout můžete výborný přírodovědný dokument Planeta Česko, trabantové cestopisy Dana Přibáně nebo loňský dokument King Skate o tom, jak se u nás v 70. letech rodil skateboarding.

CS24

TIP: Google v ČR spouští YouTube Premium

Filmy jsou v rozlišení 1080p, ve většině případů mají titulky, u dětských nebo rodinných snímků bývá také dabing. Platí se pomocí karty. Mobilní aplikace bohužel chybí, Aerovod se spoléhá jen na webový přehrávač.