Hlavní navigace

Aktivujte Aero i ve Windows, v nichž to není možné

5. 1. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Grafické uživatelské rozhraní Aero se poprvé objevilo v operačním systému Windows Vista a následně  ve vylepšeném podání také v nastupujících Windows 7. Přináší akceleraci uživatelského rozhraní pomocí grafické karty, čímž ulehčí procesoru, rovněž nabízí grafické efekty jako průhlednost, rozmazání, živé náhledy, či 3D přepínání oken.

V nejnižších běžně dostupných edicích Windows 7 Home Basic a Windows Vista Home Basic však některé tyto funkce chybí a Aero tak nelze využít naplno, přičemž i ve vyšších edicích někdy nelze zapnout. Systém tomu zabrání v případě, že vyhodnotí hardwarové prostředky počítače jako nedostatečné.

Nástroj Aero Enabler v podstatě dělá přesně to, co má v názvu: aktivuje toto grafické rozhraní i na systémech, kde to běžně není možné, ať už z důvodu omezení edice systému nebo hardwarových požadavků (třeba zaškrtnout Disable Hardware Check). Zejména ve druhém případě je však třeba větší obezřetnosti, neboť spuštění s nedostatečně výkonným hardwarem může způsobit značné zpomalení a další problémy.

Zdroj: Techie-Buzz