Hlavní navigace

Aktualizujte Operu na verzi 12.12. Před svátky slibuje vyšší stabilitu a bezpečí

18. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno nás minulo magické datum 12. 12. 2012. Vývojáři norského prohlížeče Opera ho sice již nestihli, s malým zpozděním nicméně přispívají pěknými čísly do mlýna. Verze 12.12 konečně vyšla a poskytuje útěchu všem stávajícím uživatelům. Vývojový tým před svátky opravil pár chyb, abychom měli lehčí spaní a bezproblémové brouzdání.

Tip: Opera 12.10 vyšla. Klade důraz na doplňky a podporu protokolu SPDY

Posílili tedy stabilitu. Vedle toho přidali do dialogu pro smazání uživatelských dat možnost kompletně odstranit data a nastavení všech doplňků. Ve výchozím stavu je (z dobrého důvodu) vypnuta. Tuto předvolbu zřejmě nevyužijete příliš často, představuje však snadný způsob, jak s prohlížečem začít znovu. Aspoň s doplňky ano. Vývojáři rovněž zamezili náhodnému vymazání uživatelských dat a doplňků, které omylem zavinil právě dialog pro odstranění těchto dat.

 

Dialog byl současně upraven tak, abyste byl použitelný na menších obrazovkách. Jednoduše řečeno, jednotlivé položky jsou na sebe více nalepené. Z důležitých oprav firma zmiňuje ještě nepříjemné ochromení uživatelského prostředí. To se vám mohlo stát při příštím spuštění aplikace, pokud jste vstoupili do celoobrazovkového režimu a prohlížeč v tomto stavu rovnou ukončili. Mlčet nemůžeme ani o zalátaných zranitelnostech. Upravený obrázek ve formátu GIF například mohl otevřít cestu pro vzdálené spuštění kódu.

Jindy mohlo dojít k odhalení obsahuje vašeho adresního řádku. Důležitou aktualizaci nesmíte minout, pakliže severský prohlížeč používáte. Operu 12.12 stáhnete z webu www.opera.com. Volitelně lze sáhnout po 64bitové variantě, standardně vám bude nabídnuta 32bitová.

MMF24

Předělaná podoba dialogu
Předělaná podoba dialogu

Zdroj: Opera News