Hlavní navigace

Alwil Software dostává název podle svého antiviru Avast

Sdílet

Zdroj: Redakce

Alwil Software si nechal provést výzkum, z něhož vyplynulo, že pouze malá část jejich uživatelů zná název společnosti a slyší pouze na jméno antiviru avast!. Osmašedesát procent nových uživatelů prý přichází na doporučení přátel, takže se povědomí o značce Alwil vytrácí. Od první června se tedy společnost přejmenovala z Alwil Software na Avast Software.

V Avast Software dnes pracuje asi 90 zaměstnanců, zdroj: Avast

Česká firma vznikala od roku 1988, kdy ji začali utvářet Pavel Baudiš s Eduardem Kučerou. Značku Avast poprvé použili pro chystaný program, šlo o zkratku Anti-Virus – Advanced SeT. Slovo avast také pochází z námořnického žargonu podle holandského „houd vast“ (zadržet).

Produkty Avast Software nyní používá více než 100 milionů lidí v 240 zemích světa. Nejznámější je bezplatný avast! Free Antivirus pro domácí použití. Firmy musí sáhnout po komerčním avast! Pro Antivirus nebo kompletním bezpečnostním balíku Internet Security.

Jak trefně poznamenali, i Oracle převzal jméno podle svého nejznámějšího produktu, na původní Software Development Laboratories (SDL) si asi málokdo vzpomene.

Zdroj: Avast Software