Hlavní navigace

Amazon chystá levný smartphone, který má být konkurencí iPhonu i Androidu

Sdílet

Zdroj: Redakce

Amazon připravuje chytrý telefon, který by se stavěl proti iPhonu od Applu a zařízením s operačním systémem Android. S odvoláním na blízké zdroje to uvedl sever Bloomberg.com

S Amazonem by měl na zařízení pracovat i čínský výrobce mobilních telefonů Foxconn. Jejich strategií je získat co nejvíce patentů pensylvánské společnosti InterDigital, které pokryjí bezdrátové technologie, a čelit krokům proti obvinění z protiprávního jednání.

I takto  by mohl vypadat smartphone Amazonu

Nový chytrý telefon by společnosti Amazon, založené ve washingtonském Seattlu, rozšířil nabídku levnějších hardwarových zařízení, která by podpořila její strategii, jak vydělat peníze z digitálních knih, písní a filmů. Smartphone by se tak přidal k levnému tabletu Kindle Fire. Podle výzkumu IDC (společnost zabývající se výzkumem trhu v oblasti telekomunikací a informačních technologií), jsou v čele výrobci Samsung a Apple. Prodali 398.4 milionů chytrých telefonů v prvním čtvrtletí.

Mark Mahaney, analytik společnosti Citigroup, v listopadu uvedl, že Amazon plánuje vydat chytrý telefon. Mluvčí Amazonu, Drew Herdener, ale věc odmítl komentovat.

Zdroj: Bloomberg