Hlavní navigace

Amazon do Česka zavádí bezplatnou dopravu. Musíte však utratit alespoň 39 eur

1. 11. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Německá pobočka Amazonu rozšířila bezplatnou dopravu i do Česka, píše deník E15. Podle aktualizovaného ceníku (zde) tato výhoda platí i v Polsku, Maďarsku, Slovensku a severských zemích. Minimální útrata v obchodě však musí být 39 eur (1050 Kč). Do Německa, Rakouska, Švýcarska, Lichtenštejnska a zemí Beneluxu je minimální útrata pro bezplatnou dopravu o deset eur nižší.

Bezplatnou dopravu do kontinentální Evropy ještě předloni nabízela i britská pobočka Amazonu. V Česku to sice neplatilo, ale například v Polsku ano, a to u objednávek od 25 liber.

Amazon.de je již dostupný ve čtyřech jazycích
Amazon.de je již dostupný ve čtyřech jazycích

Německý Amazon by se mohl stát obchodním centrem pro celou severní a střední Evropu. Od loňska totiž Amazon.de zavedl i anglickou verzi webu. Letos přidal i holandskou a před dvěma týdny i polskou mutaci.

Otevření se polštině (produktové stránky, nápověda, objednávkový systém a zavedení zákaznické linky přes telefon a e-mail) Amazon vysvětluje tím, firma již v Polsku investovala přes 690 milionů eur, když vytvořila tři logistická centra v Gdaňsku, Poznani a Vratislavi. Od založení skladů je to už kousek k jednoduššímu prodeji.

CS24

 

Stejným způsobem může Amazon v budoucnu postupovat i v Česku. Distribuční centrum zde už postavil (v Dobrovízi u Prahy), balíčky zde dávno posílá (nově i bezplatně), takže poslední krokem je počeštění e-shopu a spuštění zákaznické linky.