Hlavní navigace

Amazon omylem ukázal nový Kindle Paperwhite. Bude rychlejší a s lepším displejem

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na jednom chorvatském diskuzním fóru si všimli, že Amazon omylem publikoval informace o chystaném nástupci čtečka Kindle Paperwhite. Stránka s aktualizovanými informacemi byla chvíli dostupná na webu největšího světového e-shopu, ale už zmizela. Výpis novinek však pozorní uživatelé zachytili.

Amazon Kindle Paperwhite 2
Amazon Kindle Paperwhite 2

Kdo si myslel, že první Paperwhite je konečná a Amazon už nebude mít co nabídnout, tak se plete. Druhý Paperwhite přinese lepší displej. Bude kontrastnější, s věrnější černou a bílou. Výrobce použil i novou generaci podsvícení a přesnější dotykovou vrstvu. Otáčení stránek bude svižnější i díky o čtvrtinu rychlejšímu procesoru.

V Paperwhitu se objeví podpora Goodreads, což je ve světě hodně populární knižní sociální síť. Dětem pak bude určena nová funkce FreeTime, která bude monitorovat, jak dlouho čtou, za což budou dostávat i odměny.

 

Nová čtečka by se měla prodávat za 119 dolarů (verze s Wi-Fi), respektive 189 dolarů (3G) už od 30. září. Varianty bez reklam pak budou o 20 dolarů dražší. Amazon už také spustil funkci MatchBook. Kdo si v e-shopu od roku 1995 objednal nějakou papírovou knihu, bude si moci koupit její elektronickou verzi za maximálně 0,99, 1,99, 2,99 dolaru či zdarma v závislosti na titulu.

Zdroj: Forum.hr via The Verge