Hlavní navigace

AMD OverDrive 3.0 s chytrými profily

23. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

V perexu jsem vás nalákal jak jistě uznáte hezkým marketingovým klišé, teď k faktům. Nebyla by to ani AMD, aby nějakou aplikaci neoznámila, neukázala ji a poté ji nedala včas uživatelům ke stažení. Jestli někdy bude k dispozici spustitelná verze poslední fantasticky vypadají Ruby (City Escape) s voxel raytracingem sice nevím, ale AMD OverDrive 3.0 si můžete stáhnout přímo z ExtraHardware.

Fandové AMD by se měli rovněž naučit novou zkratku, která sází na moderní tečkový zápis. B.E.M.P. (Black Edition Memory Profiles), tedy profily nastavení pamětí pro procesory označené jako Black Edition, vám umožní snadněji přetaktovat paměti a kupovidu přinést i reálný výkon navrch. Ten ale pramení spíše se zvýšení taktu northbridge z 2,0 na 2,4 GHz.

Další novou funkcí AMD OverDrive 3.0 jsou tzv. Smart Profiles. Po instalaci této verze OverDrive 3.0 s chytrými profily zabruste do sekce Preferences a zvolte Advanced. Následně v záložce Performance Control vyberte AMD Smart Profiles. V seznamu aplikací by už měly být tyto:

3dmark05
3dmark06   
Mirrors Edge
Blazing Angels 2
F.E.A.R. 2   
Call of Duty: World at War
Unreal Tournament 3   
Dead Space
Quake4   
GTA IV
Company of Heroes   
Stalker: Clear Sky
Enemy Territories: Quake Wars   
Left 4 Dead
Call of Juarez   
Hawx
Crysis   
PCMark05
FEAR   
Farcry 2
GRID   
Fallout 3

Jen potvrďte pomocí Ok a odteď byste měli být schopni využít chytré profily, jež při detekci aplikace samy mění násobič procesoru a afinitu.

Profily jsou uloženy v souboru PredefinedRule.XML. Jednodušší je ale asi definice skrze rozhraní OverDrive. Skrze pole (1) vytvoříte nový profil, v části (2) zvolíte Custom pro možnost vlastních definic, sekce (3) náleží prioritě procesu, (4) zmíněné afinitě a v části (5) určíte násobič (a tím celkový takt) pro jednotlivá jádra.

MMF24

Podmínkou pro běh AMD OverDrive 3 je samozřejmě základní deska s čipovou sadou AMD ze série 7 a procesor AMD, ideálně architektury K10 či K10.5.

Autor článku