Hlavní navigace

AMD získalo účet @AMD na Twitteru. „Squatter“ firmu donutil přispět na charitu

13. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aktivita na Twitteru je dnes nedílnou součástí marketingové komunikace firmy na sociálních sítích. Společnost AMD měla však doposud značně ztíženou situaci. Nemohla totiž používat přezdívku @AMD, pod kterou by ji většina uživatelů přirozeně hledala. Zabral si ji totiž podnikatel Adam M. Doppelt ze Seattlu a tak na AMD zbylo jen nepříliš profesionálně vypadající a nesmyslně dlouhé @AMD_Unprocessed.

Podle serveru GeekWire se AMD pokoušelo získat přezdívku @AMD dva roky. Adam Doppelt, zakladatel start-upů Urbanspoon, Dwellable a BestSFBooks, byl ochoten se ji vzdát. Ne ale za několik notebooků, které mu AMD původně nabízelo. Neměl v úmyslu se na úkor AMD obohatit, a tak předložil následující nabídku: že AMD musí věnovat 50 000 dolarů na dobročinné účely.

 

Po dvou letech si výrobce procesorů se zeleným šípem ve znaku uvědomil, že to Doppelt myslí vážně. AMD tedy věnovalo 25 tisíc dolarů organizaci FareStart, což si vymínil Doppelt, a zbylých 25 tisíc na charitu dle svého vlastního výběru; volba padla na Boys & Girls Club of Bellevue. Snad by „obchod“ mohl inspirovat dalšího uživatele Twitteru, shodou okolností také obyvatele Seattlu, IT novináře a bloggera Briana M. Westbrooka.

Účet @AMD momentálně sleduje přes dvacet tisíc uživatelů, @Intel má followerů milion a půl.

Zdroj: GeekWire