Hlavní navigace

Americké školy už nakupují více chromebooků než iPadů. Chtějí klávesnice

2. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle analytické společnosti IDC se ve třetím čtvrtletí prodalo do amerických škol více chromebooků než iPadů. Tablety Applu přitom byly v posledních letech hlavními investicemi při modernizaci učeben, a to díky podpoře samotné firmy, množství aplikací a také novému formátu e-učebnic.

Od července do září nakoupily americké školy 702 000 iPadů, chromebooků bylo 715 000. IDC si to vysvětluje jednoduše. Chromebooky jsou levnější, jejich ceny začínají na 199 dolarech, kdežto loňský iPad Air stojí od 379 dolarů.

Chromebooky mají navíc plnohodnotnou klávesnici. Ta se sice dá k iPadům také dokoupit, ale cena tím ještě naroste. IT oddělení si navíc pochvalují snadnou správu chromebooků, hromadné nastavení iPadů vyžaduje více práce.

 

Google si teď učitele a studenty více hýčká. Do svého softwarového obchodu zařadil sekci s výukovými nástroji. Jeho cloudová služba Apps for Education je navíc zdarma, nově má dokonce neomezený diskový prostor.

MMF24

Za zmínku stojí také postup v Los Angeles. Tamní úřady loni rozhodly, že každý student dostane iPad. Z plánu se letos vycouvalo a do škol se dostanou i jiná zařízení. Mezi nimi mj. také chromebooky. Ty se nově oficiálně prodávají i u nás. Jedna škola – gymnázium v Příboře – už dokonce vybavila jednu učebnu právě notebooky se systémem Chrome OS.

Zdroj: 9to5google