Hlavní navigace

Android a Chrome OS se nesjednotí, naznačuje Sundar Pichai z Googlu

3. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Viceprezident Googlu Sundar Pichai je zodpovědný za vývoj platforem Android, Chrome a Google Apps. První dvě se letos výrazně prolnou, ale jak už Pichai řekl loni, k jejich sloučení zatím nedojde. Znovu to potvrdil pro indický list The Economic Times.

Sbližování probíhá přirozeně. Obě platformy jsou úspěšné a unikátní. Stojíme si za tím, že nebude dělat konvergenci pro konvergenci. Pokud bychom platformy sloučili, nevznikl by ani Chromecast,“ říká Pichai. A my si myslíme, že má pravdu.

Aplikace z Androidu pro Chrome OS
Aplikace z Androidu pro Chrome OS

Android je doménou dotykových placek, Chrome OS patří na počítače, které jsou převážně ovládané klávesnicí. Sloučení dvou odlišných principů není snadné. Apple k němu ještě také nepřistoupil, Microsoft s ním už dva roky velmi těžce bojuje.

Oba systémy se ale plynule prolínají. V novém Androidu L bude Chrome ještě důležitější částí, neboť Google postaví webové aplikace na úroveň těch nativních. A naopak Chrome OS dosud závislý hlavně na webových aplikacích se naučí pracovat s těmi pro Android, protože ne všechno lze převést do webové podoby.

 

Zdroj: The Economic Times via OMG Chrome