Hlavní navigace

Aplikace televize Óčko nyní pro Android [zkušenosti]

20. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Odfláknuté grafické zpracování…

Po spuštění této aplikace narazíte na celkem jednoduché ovládací prvky, v horní části obrazovky jsou dvě tlačítka na spuštění videostreamu a audiostreamu, v dolní časti je jednoduché menu, v kterém najdete celkem čtyři položky (vysílání, archiv, program a informace o aplikaci).

Grafické zpracování této aplikace nepovažuju za nic extra, osobně se mi ani zvolené grafické téma moc nelíbí, k sobě se červená a světle modrá moc nehodí. Ale pokud vám jde jen o sledování videostreamu, tak to vadit nebude.

Celkem mě také zarazila nemožnost používání aplikace v landscape módu (v pozici naležato), kromě přehrávání videostreamu a videí z archivu.

Óčko Android Óčko Android Óčko Android

Lze prohlížet i archiv

Ne každá aplikace, která umí videostream má i archiv. Aplikace Očko TV live archiv má a funguje velmi dobře. V archivu jsou k dispozici pouze videoreportáže. Je to celkem škoda, protože jsem očekával kompletní archiv všech pořadů, které Óčko vysílá. Nyní nezbývá než doufat, aby se v budoucnu archiv rozšířil.

Kromě archivu aplikace také nabízí jednoduchý televizní program, takže budete mít vždy aktuální přehled o tom, jaký pořad bude ve vysílání následovat.

Videostream v poměru stran 4:3!

Po spuštění videostreamu pro mě nastal celkem šok, televize Óčko vysílá stále v poměru stran 4:3 a to ještě teď, když většina hudebních klipů je už v 16:9 a tak mají černé pruhy nahoře a dole. Poměr stran 4:3 způsobuje na obrazovce mobilního telefonu celkem obrovské plýtvání plochy.

Óčko Android Óčko Android Óčko Android

Televize Óčko by si měla promyslet, jestli je moudré vstoupit na pole chytrých telefonů a jiných moderních zařízení s vysíláním v poměru stran 4:3. Uživatelům se to nebude moc líbit, a to že většina klipů je už nativně v 16:9, ale na Óčku jsou vysílány v 4:3 s černými pruhy, může dle mého názoru způsobit dokonce až odliv diváků.

Další nevýhodou je to, že videostream nefunguje v sítích Vodafone, netuším čím to je, ale s největší pravděpodobností se jedná o zablokované porty na straně Vodafonu. Podobný problém měla po určitou dobu i aplikace ČT24, ale tam by již tento problém měl být vyřešen. Snad bude vyřešen u i této aplikace.

CS24

Závěr

Tato aplikace si najde své uživatele a to zejména z řad pravidelných diváků hudební televize Óčko. Nic není dokonalé a tak i tato aplikace má několik nedostatků. Nejvíc by mě jako uživatele vadil ne zrovna ideální poměr stran u videa, ale to není způsobeno přímo touto aplikací, nýbrž je to vlastnost vysílání televize Óčko.

Odkaz ke stáhnutí z Android Marketu