Hlavní navigace

Apple po čtyřech letech uvede novou klávesnici. Wireless Keyboard už bude podsvícená

24. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oficiální web apple.cz zveřejnil obrázek nové klávesnice Wireless Keyboard. Jsou na něm vidět dvě odlišnosti. V pravém horním rohu už není tlačítko pro vysunutí mechaniky (Apple už ani žádný takový počítač nemá), ale pro vypnutí Macu. Na klávesách F5 a F6 zase přibyly piktogramy znázorňující regulaci podsvícení klávesnice.

Apple Wireless Keyboard dostane podsvícení
Apple Wireless Keyboard dostane podsvícení

Stejné piktogramy už používají podsvícené MacBooky. Externí klávesnice pro Macy nebo iPad ale Apple podsvícením dosud nevybavil. Další novinky obrázek neodhaluje. Klávesy vypadají stejně jako na současné generaci, takže nečekáme nové spínače, jako má MacBook.

Apple své periferie už dlouho neaktualizoval. Wireless Keyboard má stejný vzhled už od srpna 2007. V roce 2009 přišla nová verze, která už potřebovala pouze dva AA akumulátory místo tří. Drobná aktualizace z roku 2011 přinesla nové popisky klávesy Exposé a Dashboardu.

 

Magic Trackpad se nezměnil od léta 2010, Magic Mouse je ještě starší, pochází z podzimu 2009. Čekáme také na nové 4K nebo 5K displej. Stávající Apple Thunderbolt Display s lesklým IPS panelem o úhlopříčce 27" a rozlišením 2560 × 1400 px pochází z léta 2011.

via Letem Světem Applem