Hlavní navigace

Apple uvedl nový Mac Mini: výkonnější a úspornější

15. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple v tichosti updatoval nejlevnější jablečné počítače Mac Mini. Hliníkový design Unibody dostal nový tvar, Mac Mini je nyní nižší (3,6 cm), ale půdorys je o něco větší, dovnitř totiž přibylo i napájení. Naštěstí zůstala při zachována slot-in DVD mechanika.

 

Nový Apple Mac Mini, zdroj: Yahoo Finance

Základní verze desktopového Mac Mini si dost polepšila. Sice zůstává Intel Core 2 Duo, ale nyní na frekvenci 2,4 GHz, překvapivě ale jen s 2 GB DDR3 paměti (možnost rozšíření až na 8 GB). Grafika GeForce 320M slibuje asi dvojnásobný výkon oproti předchozí integrované GeForce 9400M a pevný disk je také větší (320 GB).

Ve výbavě dále nechybí gigabitová síťovka, Wi-Fi 802.11b/g/n, čtyři konektory USB, jeden FireWire 800, čtečka SD karet a obrazové výstupy HDMI (nově) či Mini DisplayPort. Zvuk má kombinované konektory pro digitální vstup/výstup a stereo výstup pro sluchátka, resp. vstup pro mikrofon. Spotřeba při vyšším výkonu je prý o 25 % nižší a v idle se pochybuje okolo 10 W.

Updatována byla také serverová verze. Procesor dostal frekvenci 2,66 GHz, 4GB paměť a hlavně dva 500GB disky (7200 rpm). Zbytek komponent je shodný jako má výše zmíněný Mac Mini, jen chybí optická mechanika.

MMF24

Desktopová varianta stojí 699 dolarů, serverová 999 dolarů. Obojí se systém Mac OS X Snow Leopard. Více obrázků a detailů najdete na Apple.com.

Zdroj: Tisková zpráva Apple (via Yahoo)