Hlavní navigace

Archos GamePad: Herní konzole s Androidem àla nafouknutá Vita (IFA 2012)

Sdílet

Zdroj: Redakce

Archos již s Androidem zkušenosti na trhu má, proto se společnost rozhodla pro experiment a vydala nový typ konzole, který kombinuje fyzické herní ovládací prvky s tabletem na platformě Android. Tím vznikl Archos GamePad. Měl by být zaměřen na hráče, kteří potřebují přístup k e-mailu, internetu, aplikacím a dalším, pomocí jednoho zařízení.

Novinka je vybavena 7" kapacitním dotykovým displejem, takže se vám s přehledem vejde i do kapsy. Po stranách přístroje se nachází ovládací tlačítka a analogové páčky. Uvnitř novinky se nalézá dvoujádrový procesor taktovaný na 1,5 GHz, který je doplněn o grafickou jednotku Mali 400-MP. Chybět nebude ani 8 GB interní paměti, kterou je možné rozšířit pomocí microSD karet až na 64 GB. K dispozici bude také miniHDMI port pro připojení výstupu k televizoru.

 

GamePad obsahuje zajímavou technologii, patentovanou výrobcem, která umožňuje automatické rozpoznávání a mapování virtuálních ovládacích prvků a převádí je na fyzická ovládací tlačítka. Dále stojí za zmínku, že GamePad je poháněn operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Uživatelé budou mít plný přístup k hrám a aplikacím prostřednictvím obchodu Google Play.

MMF24

Po dobu vývoje herního tabletu výrobce spolupracoval s vývojáři her, aby mohl při uvedení modelu na trh nabídnout i dostatečné množství optimalizovaných her. Prodej by měl začít na konci října 2012 za méně než 150 eur.

Zdroj: Engadget