Hlavní navigace

Arctic Accelero Mono Plus: ticho především

17. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stojaté vody chladičů grafických karet chce prolomit dnes představená novinka s obchodním názvem Arctic Accelero Mono Plus. Její hlavní doménou je použití plnohodnotného 120mm ventilátoru spolu s poměrně mohutným žebrováním, rychlejšímu odvodu tepla ze základny napomůže celá pětice heatpipe trubiček. Větráček samotný by měl být již díky svým rozměrům rozumně tichý, i tak ale potěší přítomnost technologie PWM – autoregulace bez práce je k nezaplacení.

Arctic také zapracoval na kompatibilitě, chladič je kompatibilní s celou plejádou modelů. U Nvidie je však nejvýkonnějším podporovaným modelem GeForce 560 Ti, majitelé high-endu si příliš neužijí. Lepší je situace u konkurence v podobě AMD, mezi podporovanými modely nechybí ani Radeon HD 6970. Výrobce svému dítku zřejmě hodně věří, tvrdí totiž, že dokáže uchladit až 200 W odpadního tepla. Asi i proto dodává také kvalitní teplovodivou pastu G-1 a rozličné pasivky na čipy.





Arctic Accelero Mono Plus by se měl na pultech obchodů objevit v nejbližší době, doporučená cena je $60 (asi 1000 Kč) bez daně. Podle obrázků nevypadá vůbec zle, uvažovali byste o náhradě vašeho stávajícího chladiče grafické karty?

Zdroj: TZ Arctic