Hlavní navigace

Arctic Freezer 11 LP: do HTPC jako stvořený

12. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Majitelé kompaktních skříní opět mohou jásat, další chladič do pestré nabídky klasických modelů se nezadržitelně řítí na trh. Za jeho zhotovením stojí velmi dobře známá firma Arctic (přízvisko „Cooling“ již zřejmě nepoužívá) a jak už to tak bývá, nejspíše se můžeme těšit na velice příjemný poměr cena/výkon.

Novinka se řadí mezi chladiče klasické konstrukce, kdy ventilátor krom pasivu ofukuje také patici základní desky. Rozměry celku budiž 115 × 106 × 53 mm, váha je pouhých 255 g. Stavíte-li HTPC na platformě AMD, musím vás zklamat: novinka podporuje pouze procesory Intel do LGA 775/1156.

Pouhá dvojice heatpipe trubiček a nerozměrné žebrování svědčí o relativně slabém chladícím výkonu, na přetaktovaná čtyřjádra raději zapomeňte. 92mm ventilátor se otáčí rychlostí v rozmezí 900-2000 ot./min., na spodní hranici by mohl být i relativně tichý. Potěší přítomnost předaplikované kvalitní teplovodivé pasty MX-2, kterážto vyhrála nejeden srovnávací test pro své solidní vlastnosti vzhledem k ceně.

Záruka na novinku ze Švýcarska bude šestiletá, doporučená cena bez daně je stanovena na $20, což v přepočtu dává nějakých 400 Kč – koncová částka v obchodech se ale těžko udrží pod 500 Kč s daní. V obchodech se jistě objeví co nevidět.

Zdroj: TC Magazine