Hlavní navigace

Asus U53JC: nadupaný krasavec s Intel WiDi

3. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ke konci tohoto měsíce se dočkáme ze strany Asusu uvedení nové série notebooků, kódově označovanými jako Bamboo. Prozatím je znám pouze jediný model U53JC-XX127V, který je nejnovějšími technologiemi nacpaný skoro k prasknutí.

Rozměrově se jedná o 15,6" kousek, displej samotný má rozlišení 1366 × 768 px a může se pochlubit LED podsvícením. O rychlou odezvu systému se mj. postará silný, 2,4GHz procesor Intel Core i5-450M, pro multitaskingové šílence jsou poté k dispozici plné 4 GB RAM. Pevný disk mírně neodpovídá zbytku konfigurace, 320 GB již dnes nikoho nepřekvapí a jistě by produkt příliš neprodražil pořádný (alespoň) 500GB kousek - pravděpodobně se však šetřily prostředky na plnohodnotnou combo Blu-ray mechaniku, jejíž přítomnost potěší. Třešničkou na dortu je nabídka několika USB 3.0 portů.

Doposud jsme o žádných světoborných technologiích nemluvili, nejvyšší čas je tedy představit. Zařízení dostalo do vínku dedikovanou grafickou kartu GeForce 310M s 1 GB VRAM (a podporou nedávno uvedené fičury Nvidia Optimus). Dále zmiňme podporu nejrychlejšího současného WiFi 802.11n, kvalitní reproduktory SRS Premium Surround Sound a integraci Express Gate instant-on OS, která vám bude k užitku v případě, že potřebujete rychle nastartovat notebook.

Nejzajímavější novinkou je však přesto technologie Intel Wireless Display (zkráceně Intel WiDi), jež se postará o bezdrátové posílání obrazu ze zařízení skrze adaptér na obrazovku vaší LCD televize. Ačkoliv se jedná o první generaci tohoto počinu, funguje překvapivě dobře; nakonec se můžete přesvědčit sami, vizte video ukázku redaktorů serveru Tom's Hardware výše.

MMF24

Asus U53JC-XX127V se objeví na trhu koncem tohoto měsíce, v ceně ‚Ç¨999 je i předinstalovaný operační systém Windows 7 Home Premium 64bit.

Zdroj: TC Magazine