Hlavní navigace

Asus WiCast EW2000: Full HD video vzduchem na 10 metrů

17. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus na trh uvedl systém pro bezdrátový přenos multimédií. WiCast EW2000 pracuje s technologií WHDI (více v článku Vyznejte se v bezdrátových sítích) a celý set spočítá ve dvou krabičkách pro příjem a vysílání signálu. WHDI pracuje v pásmu nad 5 GHz, teoretická propustnost je 3 Gb/s, což stačí na nekomprimovaný obraz v rozlišení 1920 × 1080 px (při 60 fps) a osmikanálový zvuk.

Zapojení je jednoduché a nevyžaduje žádná tlačítka. Obě krabičky disponují HDMI konektorem, který připojíte k televize a u vysílače k počítači, notebooku apod. Pak už jen stačí připojit napájecí adaptér, který lze u vysílače nahradit USB kabelem se dvěma konektory, který dodá štávu až 10 W.

Asus WiCast EW2000zdroj: Asus

Bezdrátová náhrada HDMI najde využití především v konferenčních místnostech, ale také v domácnosti při spojení notebooku a TV/projektoru. WiCast EW2000 se dostane do prodeje v průběhu září za cenu 199 USD.

Skupina WHDI už také pracuje na specifikacích WHDI 2.0, které se ponese ve znamení 3D a také snižování spotřeby pro mobilní telefony a podobná zařízení.

Zdroj: Tisková zpráva Asus