Hlavní navigace

Athlony II X2 260 a 265

8. 2. 2010

Sdílet

 Autor: Redakce

Zatímco na sebe v táboře AMD veškerou pozornost strhávají šestijádra Thuban, neměli bychom zapomínat ani na levnější procesory. Na jádře Regor byl nedávno oznámen Athlon II X2 255, dnes tu máme dva další modely:

  • Athlon II X2 260 pracuje na 3,2 GHz. 45nm jádro Regor má 2 MB L2 cache, TDP procesoru je stanoveno na standardních 65 W. Procesor přijde na trh během dubna/apríla.

  • Athlon II X2 265 je taktován na 3,3 GHz, 45nm výroba, 2 MB L2 cache, 65W TDP a socket AM3 tu s námi zůstávají. Uvedení na trh se plánuje kolem srpna/augusta.

Rychlé dvoujádro je především na herní, kancelářské či domácí využití dnes stále vhodným řešením. Na těchto frekvencích by procesory už mohly ohrožovat ty nejvyšší procesory ze stáje Core 2 Duo. Právě včas, když Intel vydal řady Core i3 a i5, na druhou stranu je třeba doplnit, že oba procesory se zřejmě vejdou do hranice dvou tisíc korun a budou nabízet skvělý poměr výkon/cena.

WT100

Podle zdroje AMD připravuje na dvoujádře Regor nové, blíže nespecifikované modely se sníženým napětím (přípona -e). Možná se i na desktopu dočkáme TDP 35 W. Nutno poznamenat, že 45nm dvoujádra Intelu se běžně pohybují daleko pod svým TDP a realita spotřeby nemusí být pro AMD nutně nejpříznivější ani u těchto úsporných modelů.

Zdroj: Fudzilla

Autor článku