Hlavní navigace

Auta pro Google Street View dnes znovu vyráží do ulic 22 měst

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tak snad konečně. Google už loni v létě sliboval, že po vyřešení sporu s ÚOOU pošle snímkovací vozy do více než 20 měst, nakonec tak ale neučinil. Po sedmiměsíčním odkladu přichází Den D na 3. února.

Změnil se také seznam plánovaných měst: Brno, České Budějovice, Chomutov, Děčín, Frýdek-Místek, Havířov, Hradec Králové, Jihlava, Karlovy Vary, Karviná, Kladno, Liberec, Most, Olomouc, Opava, Ostrava, Pardubice, Plzeň, Praha, Teplice, Ústí nad Labem a Zlín.

Street View
Pokrytí Google Street View v Česku, zdroj: Google

Street View zavítá i k některým památkám UNESCO, už loni takto Google nafotil místa v Kutné Hoře, Telči, Kroměříži, Plzni, Mladé Boleslavi, Ústí nad labem + dva hrady, osm zámků a Národní hřebčín v Kladrubech.

MMF24

Vzhledem k velkému zájmu českých uživatelů o tuto službu bylo od začátku naším cílem pokrýt všechna relevantní a historicky či kulturně významná místa v ČR. A proto Street View auta opět přijíždí, aby toto poslání naplnila,” říká Janka Zichová, PR manažerka českého Googlu a dodává: „Uživatelé se letos mohou těšit na to, že se na mapě Street View objeví již zpracované fotografie z loňského snímání, při kterém u nás auta najela více kilometrů, než kdyby objela celou zeměkouli.

Zdroj: TZ