Hlavní navigace

Autonavigace v roce 2012: především kvalitní displeje a aktuální mapy

15. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Autonavigace se pomalu ale jistě stávají společníky nejednoho řidiče na cestách (nejen) do neznáma. Tomu napovídá stále větší množství automobilů s integrovanými navigacemi a celá řada výrobců, kteří se specializují téměř výhradně na navigace do automobilů. Podle společnosti Mio, jednoho z předních dodavatelů přenosných navigačních zařízení, bude letošní rok ve znamení kvalitních displejů, aktualizovaných mapových podkladů a v neposlední řadě také servisních služeb a funkcí, které se dokážou přizpůsobit individuálnímu stylu řidiče.

Ačkoli je velké množství dnešních chytrých telefonů vybaveno technologií GPS a možností si nainstalovat navigaci jako aplikaci, toto řešení s sebou stále nese celou řadu nevýhod, namátkou se jedná o přerušení navigace během příchozího hovoru, nebo nutnost pořizovat speciální držák ke každému novému telefonu. Obchodní a marketingový manažer společnosti Mio, Tomáš Kudweis, poukazuje na výraznou změnu trhu, ke které v posledních letech došlo. Navigace se stávají běžnou výbavou řidičů, kteří očekávají odolnější konstrukci a dobrou čitelnost displeje i za zhoršených světelných podmínek.

Navigace Mio Navigace Mio Navigace Mio

Důležitou roli při výběru vhodné autonavigace hraje také způsob aktualizace map. Vzhledem k rostoucí konkurenci je dnes možné pořídit navigaci s doživotní aktualizací mapových podkladů. To je pozitivní vývoj především s ohledem na relativně časté změny a přestavby našich komunikací. Výjimkou nejsou ani další doplňkové funkce, jako například informace o poloze radarů.

 

U navigací, které jsou používány při výkonu povolání, se dá očekávat rozvoj nových služeb, případně vznik nové kategorie přístrojů umožňující třeba propojení s dalšími zařízeními, komunikaci s dispečinkem, případně spolupráci při evidenci knihy jízd, což by výrazně zjednodušilo správu vozového parku nejedné společnosti.

Navigace Mio Navigace Mio Navigace Mio Navigace Mio

KL24

Mio se u svých produktů pochlubí mimo jiné také kvalitními servisními službami v rámci záruky. Ta spočívá v bezplatném vyzvednutí nefunkčního produktu přímo u zákazníka a vrácení opravené navigace zpět. Tento typ služby zatím žádný jiný výrobce na našem trhu nenabídl.

Zdroj: TZ Mio

Byl pro vás článek přínosný?