Hlavní navigace

Avast 6 je tady a prý překonává konkurenci

24. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Likvidátor binárních škodlivin Avast zná asi každý, nejenom proto, že pochází z české dílny, nová verze Avast 6 Free přináší nové technologie zvyšující bezpečnost, údajně se některé z nich nenacházejí v žádném běžně známém konkurenčním produktu, s nulovou cenou také "neexistuje důvod, proč by měli lidé platit za předražené antivirové produkty, které mají ve svých počítačích", jak řekl CEO AVAST Softwaru, Vince Steckler.

První novinkou je AutoSandbox, který automaticky izoluje potenciálně škodlivé aplikace do sandboxu, kde může normálně běžet, aniž by ale mohla zasáhnout do samotného systému. Jestliže se pokusí o něco nekalého, Avast ji jednoduše ukončí, pokud je aplikace v pořádku nic se nestane a uživatel není zatěžován falešným hlášením.

WebRep funguje jako prevence proti nakažení při pohybu uživatele na internetu a využívá síly komunity k hodnocení různých webů a odhalení nebezpečných stránek a to už při vyhledávání. Kromě toho s třetí novinkou může uživatel zablokovat i vybrané weby, posíleny byly i ochranné štíty proti webovým nákazám a škodlivým skriptům.

Detekční schopnosti Avastu 6 by měly být také mnohem lepší, díky zmíněné spolupráci uživatelů v rámci CommunityIQ. Dle CTO Ondřeje Vlčka získají laboratoře Avastu každý den přes 12000 unikátních vzorků souborů, což pomáhá při vylepšování detekce, jak údajně dokazují i čísla: během letošního února Avast zachytil 1,2 miliardy virů, loňský únor "jen" 900 miliónů, otázkou však je, jestli tyto čísla neovlivnil spíše rostoucí počet hrozeb, změna počtu uživatelů tohoto programu a další faktory.

CS24

Že se Avast 6 vylepšil, by mohly nasvědčovat i nezávislé hodnocení, dle recenze Download.com by se v testu antivirů mohl posunout o několik příček výše, zdali je však toto pravda, ukážou až testy. AVAST Software se také chlubí nízkými systémovými nároky, uvidíme však, jak to bude v praxi. U placené verze Pro láká na funkci SafeZone, bezpečné prostředí bez keyologgerů a dalších osobních dat chtivých škůdců. Avast 6 Free stáhnete z oficiálních stránek, vyzkoušeli jste jej? Jak se vám líbí?

Zdroj: Tisková zpráva