Hlavní navigace

AVG kupuje za 170 milionů korun antivir pro Android

11. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Český bezpečnostní obr AVG se v budoucnu zaměří i na mobilní segment. Tento týden firma oznámila akvizici izraelské společnosti DroidSecurity, která vyvíjí cloudové antivirové programy pro platformu Android. Jejich AntivirusFree si už stáhlo 4,5 milionu uživatelů, nabídce mají i funkčně bohatší placenou verzi Pro za 9,99 dolaru.

AntivirusFree kontroluje e-maily, stahované aplikace, webový obsah, zabraňuje spamu, ale také umí na dálku sledovat ukradený mobil pomocí GPS a telefon zablokovat.

AVG předpokládá, že počet prodaných smartphonů bude za dva roky vyšší než u počítačů a tím se také zvýší potenciál pro případné útočníky. A otevřenému Androidu budou tato rizika hrozit nejvíce, protože se jedná o nejrychleji rostoucí platformu.

Za DroidSecurity zaplatila AVG 9,4 milionu dolarů (přibližně 170 milionů korun). Lze očekávat, že bude pokračovat ve vývoji placeného i bezplatného balíčku stejně jako v případě desktopových aplikací.

Teď už jen můžeme odpočítávat, kdy antivir, antispyware, firewall a další rezidentní programy budeme instalovat i do kapesních zařízení. Viry byly na mobilech už v době SMSek, ale až s internetem se mohou začít šířit stejně rychle jako na počítačích.

Zdroj: AVG, TechCrunch