Hlavní navigace

Ballmer se zbavuje akcií, bojí se o budoucnost Microsoftu?

8. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výkonný ředitel Microsoftu Steve Ballmer prodává část svého podílu ve firmě. Do konce roku se chce zbavit 75 milionů akcií, při jejich současné hodnotě okolo 27 amerických dolarů to dělá asi dvě miliardy. Ballmer donedávna vlastnil 408 milionů akcií, prodá tedy 18 % svého podílu. Padesát milionů už prodal.

Ballmer je druhým největším akcionářem firmy, jeho 4,8 % podíl (na konci roku už jen 3,9 %) přeskočil pouze Bill Gates, který vlastní 7,2 % akcií.

CEO Microsoftu reaguje na prodej sdělením: „I když se jedná o osobní záležitost, chtěl bych vše vysvětlit, aby nedošlo ke zmatení. Jsem nadšen z našich nových produktů a potenciálu našich technologií, které mohou lidem změnit život. Udělám vše proto, aby Microsoft zůstal úspěšný.“

Ballmer chtěl hlavně umlčet spekulace, že předpovídá horší časy Microsoftu. Firma dlouhodobě ztrácí na online poli a letos vypustila dva riskantní produkty: Kinect a Windows Phone 7. Naopak má v rukou dvě jistoty: divize Windows a Byznys (Office), viz výsledky za Q1 2011.

Zdroj: Business Week