Hlavní navigace

Battery Saver ušetří energii, Data Sense se přizpůsobí FUP [Windows 10]

22. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

V novém sestavení Windows 10 se ukazují také funkce, o nichž nám Microsoft nic neřekl. Přesto, pokud zajdete do nastavení počítače, objevíte nové položky. Hned na titulní obrazovce v postranním panelu svítí Battery Saver. Tento režim někteří dobře znají z Windows Phone. Nejedná se o nic jiného než o způsob, jak maximálně uspořit energii.

Hodí se v krizových situacích, kdy potřebujete, aby zařízení zůstalo naživu, ale současně jste ochotní polevit ve funkcionalitě. Procesy na pozadí neběží všechny, jen ty kritické a vybrané. Takže se např. nestahují nové příspěvky z Facebooku nebo e-maily. Vy určujete, od jaké úrovně nabití akumulátoru se režim zapíná.

 

Momentálně nicméně funguje pouze ruční vybídnutí k okamžité aktivaci, která obchází stanovená pravidla. Druhou novinku představuje Data Sense. Tato funkce vám pro změnu usnadní správu dat nejen na mobilním připojení. Především vám pomůže s hospodařením s FUP. Uvidíte, kolik dat přes jaké připojení proteklo atp.

Momentálně se nezdá, že by funkce počítala s pevným připojením. I když cílí primárně na tablety, nebylo by nějaké měřidlo pro klasické počítače od věci.

via Neowin 1 | 2