Hlavní navigace

BenQ odhaluje RL2240H: monitor pro fandy RTS

7. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Novinka ze stáje tchaj-wanského obra jménem BenQ se honosí kódovým názvem RL2240H. Sama společnost jej pak před veřejností prezentuje jako právě onen monitor, který se nejlépe hodí na hraní RTS her. Aby byla hodnověrnost ještě vyšší, asiati se rozhodli spřáhnout s firmami Zowie Gear a Startale, přičemž právě druhá zmíněná má zásluhy na vzniku nástupce legendy StarCraft 2.

Parametrově nečekejte příliš mnoho, celá specializace je založená pravděpodobně na softwarové bázi (preset). Rozměrově se jedná o 22" zařízení s podsvícením typu LED, rozlišení je pak standardní Full HD (1920 × 1080 px). Monitor je od výroby nastaven pro co nejlepší požitek z hraní RTS her, proto jeho nastavení nemusíte nijak upravovat. Z dalších technologií zmiňme třeba Smart Scaling (libovolná úprava rozměrů obrazu) či Black eQualizer (jakýsi „vytuněný“ regulátor jasu, černá barva bude asi o něco lepší).

Naneštěstí neznáme nabídku vstupů a cena se taktéž nedá odhadovat, nicméně novinka by měla dorazit do Evropy již příští měsíc. O černé variantě nepadlo ani slovo, ukázková bílá je tedy pravděpodobně jediná.

Zdroj: TC Magazine