Hlavní navigace

Klasika bezdrátově. Koss Porta Pro Wireless spojují legendu a moderní trend

Sdílet

 Autor: Redakce

O čem se před dvěma týdny jen spekulovalo, už je skutečností. Americký výrobce včera představil největší evoluci slavného modelu Porta Pro. Sluchátka vyráběná od roku 1984 ztratila 3,5mm jack, připojují se pouze bezdrátově. Koss Porta Pro Wireless nicméně kabel obsahují. Výrobce zachoval původní konstrukci, takže mezi oběma měniči je natažený „řetízek“, na kterém je navlečena elektronika a akumulátor. Sluchátka lze poskládat, mají regulovatelný přítlak a zůstal i frekvenční rozsah 15 – 25 000 Hz. S mobilem a jinými zařízeními se Porta Pro Wireless spárují pomocí Bluetooth 4.1 s podporou kodeku aptX. Na jedno nabití vydrží hrát až 12 hodin.

Dobíjení probíhá přes microUSB umístěné v ovladači. V něm je také mikrofon a tlačítka pro regulaci hlasitosti, přijetí hovoru a přeskakování skladeb a pauzu/spuštění.

Oficiální cena v USA je 80 dolarů, v přepočtu asi 2100 Kč s DPH. V Česku ale zaplatíme vysokohorskou přirážku, podle koss.cz bude doporučená cena 3000 Kč. Koss bohužel na bezdrátová sluchátka nedává doživotní záruku, ale pouze standardní, tj. v Evropě dvouletou.

WT100