Hlavní navigace

BFG Technologies končí s grafickými kartami

20. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera, po osmi letech výroby GeForce, oznámila BFG opuštění tohoto byznysu. Nadále bude pokračovat ve výrobě zdrojů, herních PC a notebooků. Rovněž by měla platit záruka a technická podpora na už vyrobené GeForce. Právě to byly nejsilnější taháky výrobků od BFG, nezřídka také nadstandardní softwarový bundle u vyšších modelů.

BFG byla jedním z věrných partnerů Nvidie, z původní trojky značek tvořených zkratkami (BFG, EVGA, XFX) zůstává s Nvidií právě jen EVGA. XFX (Pine Group) se stala obojetnou a momentálně inklinuje spíše k ATI/AMD. Mezitím začal s Radeony také Gainward (Palit Group), ale po rozkmotření zaviněným tvorbou příliš odvážných modelů (HD 4850 GS GLH čili 4850 s GDDR5), což podle AMD penalizovalo její další partnery, se z celého Palitu stal opět jeden z nejdůležitějších partnerů Nvidie (hlavně kvůli objemu).

CS24

Společnosti jako XFX nebo BFG také jistě nelibě nesly velkou podporu Zotacu, který pro Nvidii měl být vítanou protiváhou Sapphire (obě společnosti mají vazbu na PC Partner). Zotac se svou edicí AMP! lezl také těmto společnostem do zelí v oboru přetaktovaných sérií, jimiž tři zmíněné firmy vždy vynikaly. A konkurovat objemu a cenám společnosti sedící na linkách PC Partneru může snad jen Palit, Asus, Gigabyte a možná MSI.

O prohlášení jsme vás informovali už včera na fóru, tam najdete také originální znění. Možná nebude od věci teď trochu sledovat ceny grafických karet BFG, v nějakém výprodeji byste mohli natrefit na výhodnou nabídku (BFG třeba velmi levně doprodávala GeForce GTX 280).

Autor článku