Hlavní navigace

Bill Gates popřel návrat do Microsoftu

14. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zajímavý rozhovor se zakladatelem Microsoftu přinesl britský deník Daily Mail. Témata se točila kolem Applu u nich doma, jeho budoucnosti, práci a dědictví jeho dětí.

V současnosti se Gates se svou ženou naplno věnují nadaci Bill & Melinda Gates Foundation. Veškerých funkcí se v Microsoftu vzdal v roce 2008 a teď už je pouze zapálených filantropem, který šíří dobro a peníze v Africe a Asii. Říká, že to je jeho prácí na plný úvazek až do konce života. Do světa Microsoftu vstupuje jen z části.

Už dříve v jednom rozhovoru došlo na používání Applu u Gatesů doma. Bill znovu potvrdil, že celá rodina používá alternativy s Windows místo Macu, iPadu nebo iPhonu.

I když Gates miluje technologie, stejně si rád sedne k obyčejné tištěné knize. Přitom má doma i několik neobyčejných. Třeba zápisky Isaaca Newtona, Abrahama Lincolna nebo nejcennější Leicesterský kodex od Da Vinciho, který před lety koupil za 30 milionů dolarů. Přesto věří v budoucnost digitálních médií, jednou papír úplně nahradí.

Technologie se teď podle něj budou soustřeďovat hlavně na rozpoznávání řeči a hlasové ovládání. Také dotykové obrazovky budou všude, protože jsou už dost levné.

Bill & Melinda Gates Foundation
Společná nadace má prostředky ve výši 37,1 miliardy dolarů, všechny budou investovány, foto: DailyMail

Když přišla řeč na dědictví, byl překvapivě sdílný. Dědiství je podle něj hloupost, nejvíce ho těší, když může peníze darovat opravdu potřebným. Jeho peníze pomohly snížit dětskou úmrtnost z devíti milionů na čtyři miliony. Hodně prostředků také investuje do léčby malárie.

MMF24

Svým dětem prý dopřeje pouze špičkové vzdělání a maličký podíl svého majektu (mluví se o 10 milionech dolarů), aby měly nějakou výchozí pozici, když si budou volit vlastní životní cestu.

Zdroj: DailyMail